Vágólapra másolva!
A hétvégén az ökölvívóvilág a kisközépsúlyra figyel, ugyanis az Egyesült Államokban és Angliában két címmérkőzésre is sor kerül. Las Vegasban Fernando Vargas és Shibata Flores a WBA-, Londonban pedig Takaloo és Scott Dixon a WBU-címért száll ringbe.

Az egykori bajnok Fernando Vargas és korábbi edzőpartnere, Shibata Flores szombaton Las Vegasban csap össze a WBA kisközépsúlyú címéért, amelyről Felix Trinidad lemondott a középsúly kedvéért. A 23 éves Vargas (21-1, 19 KO) 15. profi összecsapásán szerezte meg az IBF-címét, nyolc menetben legyőzve Yory Boy Campost. Öt sikeres címvédés után tavaly decemberben Trinidadtól kapott ki. Flores mérlege már korántsem ilyen jó, 42 győzelem (23 KO) mellett 8 vereség is belefért - igaz utolsó hat mérkőzését megnyerte. Londonban a Wembley Conference Centre közönsége is egy kisközépsúlyú címmérkőzést láthat, ott a Takaloo (16-2) - Scott Dixon (25-5-2) kettős a WBU címéért küzd.

Sokkal nagyobb várakozás előzi meg a newcastle-i bokszgálát. A Telewest Arenában a hazaiak szupernehézsúlyú olimpiai bajnoka, Audley Harrison második profi mérkőzésére készül, majdnem napra pontosan egy évvel sydneyi címe után. Ellenfele a skót Derek McCafferty lesz, aki szintén rutintalan a profik mezőnyében, két győzelem mellett, három vereség a mérlege. "Érzem, nagy az elvárás velem szemben, de ez nagy dicsőség nekem. Ezt be is bizonyítom! Azért bokszolok, mert bunyózni akarok. Azt csinálom, amit szeretek" - nyilatkozta Harrison. A gála másik főmérkőzésén az egykori kétszeres nehézsúlyú világbajnok Herbie Hide (32-2) a zambiai Joseph Chinganguval (19-5) mérkőzik.

Magyar vonatkozású hír is lehet, hogy a szeptember 15-én elhalasztott Dariusz Michalczewski - Richard Hall félnehézsúlyú vb-címmérkőzésre december 15-én nem Hamburgban, hanem Berlinben vagy Oberhausenben kerül sor. A fellépés másik összecsapása Vitalij Klicsko és Ross Puritty mérkőzése lesz, de várhatóan Kovács István és Erdei Zsolt is ringbe száll.

A hét vége programja, szeptember 22, szombat:
Mandalay Bay Resort & Casino, Las Vegas (USA)
Fernando Vargas (21-1) - Shibata Flores (42-8)
(WBA kisközépsúlyú-címmérkőzés)

Wembley Conference Centre, London (Anglia)
Takaloo (16-2) - Scott Dixon (25-5-2)
(WBU kisközépsúlyú-címmérkőzés)

Telewest Arena, Newcastle (Anglia)
Audley Harrison (1-0) - Derek McCafferty (2-3)
Herbie Hide (32-2) - Joseph Chingangu (19-5)

Pincési László

Korábban:

Larry Holmes visszatér