Mikael Nilsson (Svédország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Mikael Nilsson, a svédek középpályása.
Vágólapra másolva!

Mikael Nilsson (Svédország)
Poszt: középpályás
Klub: Halmstads BK
Születési idő: 1978. június 24.

Azon kevés svéd játékosok egyike, akik a hazai bajnokságból tartósan be tudtak kerülni a válogatott csapatba. Meglehetősen sokáig csak az alacsonyabb osztályokban futballozott, első klubja az Övesholms IF volt, amelyik a hatodik vonalban vitézkedett.

Még 21 esztendősen is itt játszott, ekkor fedezte fel az Ahus Horna BK, és le is igazolta - Nilsson ezzel a lépéssel rögtön három osztálynyit ugrott előre, de még mindig csak a harmadik divízióban futballozott. Újabb egy év elteltével megint három szintet lépett előre, mivel 2000-ben Halmstads BK vette meg, és első idényében 14 találkozón szerepelt az Allsvenskanban, egy gólt szerezve.

Az azóta eltelt három bajnokság alatt mindössze egy mérkőzésről hiányzott a Halmstadsból, és 14 gólt ért el. Soha semmilyen korosztályos válogatottban nem játszott, a címeres mezt először 2002 novemberében, a csehek elleni barátságos mérkőzésen húzhatta fel, és ennek örömére rögtön kétszer is betalált a 3-3-as döntetlenre végződött összecsapáson.

Az Eb-selejtezőkön eleinte csak csere volt, először San Marino ellen lépett pályára, az utolsó négy kvalifikációs meccsen viszont végig a pályán volt. Elsősorban a középpálya jobb oldalán bevethető, nagy munkabírású futballista.