Raúl Bravo (Spanyolország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Raúl Bravo, a spanyolok balhátvédje.
Vágólapra másolva!

Raúl Bravo (Spanyolország)
Poszt: balhátvéd
Klub: Real Madrid
Születési idő: 1981. április 14., Gandia
Testsúly, magasság: 176 cm/ 72 kg

Alig valamivel több, mint egy év alatt lett negyedosztályú játékosból válogatott futballista. A 2000-2001-es szezonban még a Real Madrid C-ben, a negyedik vonalban futballozott, de a következő idényt már a felnőtt csapat keretében kezdte, és amikor Roberto Carlos sérülés miatt nem léphetett pályára, ő lett a királyi gárda balhátvédje.

Első meccsét a felnőttek között 2001 októberében vívta, és a szezon során további öt bajnokin, valamint négy BL-meccsen szerepelt. Hat élvonalbeli összecsapással a háta mögött a nagyválogatottban is bemutatkozhatott 2002 augusztusában a Népstadionban: az újdonsült szövetségi kapitány, Inaki Sáez ugyanis ismerte őt a különböző korosztályos válogatottakból.

Az előző pontvadászat második felét kölcsönben a Leeds Unitedben töltötte, mostanában pedig középhátvédet játszik a Realban. A nemzeti csapatban viszont továbbra is a bal oldali védő szerepkörében vetik be.