Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott egy fantasztikus hét zárásaként drámai meccsen vívta ki a feljutást a világelitbe. A csodacsapat játékosai még a bolzanói torna előtt beszéltek szenvedélyeikről, filmről, zenéről, kedvenc kajákról, és azt is elárulták, mit vállalnak be a feljutás esetén.

A magyar jégkorong-válogatott május 4-én többszörösen is történelmet írt az olaszországi Bolzanóban, miután 2-1-re legyőzte Szlovéniát, ezzel visszajutott a sportág elitjébe, és jövőre már újból az A csoportban szerepelhet. Don MacAdam csapata világversenyen először győzte le dél-nyugati szomszédunkat, és története során először jutott vissza rögtön egy kiesést követően a világ 16 legjobb csapata közé.

A bolzanói tornát négy győzelemmel és egy vereséggel csoportgyőztesként záró hokisokkal még az elutazás előtt a Tüskecsarnokban forgattunk egy videót, amelyben ezúttal nem a szakma játszotta a főszerepet. Terbócs Istvánék az emberelőnyös játék helyett ezúttal kedvenc filmjeikről, sorozataikról, ételeikről és nyaralóhelyeikről meséltek. Azt pedig kíváncsian várjuk, hogy váltják be a feljutás esetére tett ígéreteiket. Mert egy ilyen csoda után nincs kibúvó a borbélyolló és a balatoni fürdés alól!

A magyar jégkorongválogatott kedden (május 7-én) este 19 órától a NHL-es világsztárok sorával felálló Kanada ellen lép jégre az MVM Dome-ban. Jegyeket erre a linkre kattintva tudnak venni.

Kapcsolódó cikkek: