Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség a DVSC Schaeffler játékosának, Szabó Ninának az egyik gólját választotta a legszebbnek a női Bajnokok Ligája-rájátszásának első mérkőzésein.

A 22 éves irányító pályafutása második BL-mérkőzésen szerepelt a Vipers Kristiansand ellen, és hat gólt dobott az elmúlt három szezonban is végső győztes norvég csapat ellen 29-28-ra elvesztett találkozón. 

Az EHF által hétfőn megosztott, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharcok első mérkőzéseinek legszebb góljait rangsoroló videóban Szabó váratlan, lapos lövéssel talált be a címvédő kapujába.

A legjobb ötbe a sorozat ezen szakaszában érdekelt másik magyar klub, az FTC-Rail Cargo Hungaria is "delegált" gólt: a fővárosiak szerb irányítója, Andrea Lekic a francia Brest Bretagne elleni mérkőzésen (28-30) bújt át két védő között és volt eredményes.

Az öt legszebb védés között is két magyar érdekeltségű van: a magyar válogatott Janurik Kinga (Ferencváros) a rivális beállójának lövését hárította lábbal, ezzel a negyedik helyet szerezte meg, míg a debreceni Gabrijela Bartulovic egy gyorsindítás utáni ziccert védett bravúrral, ezt a második leglátványosabbnak ítélte a szövetség.

Az előző szezonban döntős Ferencváros továbbjutás esetén a dán Esbjerggel találkozik, a Debrecen párharcának győztesére a legutóbb bronzérmes Győri Audi ETO vár a nyolc között.