Vágólapra másolva!
A Falco-Vulcano Energia KC csapatában folytatja pályafutását Pongó Marcell válogatott kosárlabdázó.

A 26 esztendős irányító, aki pénteken távozott a bajnoki ezüstérmes Arconic-Alba Fehérvár együttesétől, kétéves szerződést írt alá Szombathelyen - hangzott el a bajnokcsapat hétfői sajtótájékoztatóján.

Pongó két évvel ezelőtt a német második vonalban szereplő Nürnberg Falconstól igazolt Fehérvárra. Az elmúlt szezonban átlagban 11.8 pontot dobott. Az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elárulta, azért döntött a Falco mellett, mert így egy nemzetközi szinten is komoly sorozatban, a Bajnokok Ligájában tud indulni.

- mondta.

Pongó az ősellenfélhez igazolt Fotó: Csudai Sándor - Origo

Beszélt arról is, hogy a Székesfehérváron töltött időszak a pályafutása legszebb két éve volt, amiért hálás az egész városnak és a klubnál dolgozóknak egyaránt.

- folytatta. Pongó már csak azért is várja a BL-szereplést, mert németországi csapatánál, húszéves korában játszott az Eurokupában, de azóta nem szerepelt nemzetközi porondon.

Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője szerint "óriási erősítés" lesz Pongó, mert egyrészt erősödik vele a csapat magyar magja, másrészt olyan játékos, aki 1-es és 2-es poszton is bevethető, így Perl Zoltánt tehermentesítheti az 1-esben.

- mondta Gráczer, célként pedig a bajnoki és kupacímük megvédését jelölte meg.