Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Hosszú idegenbeli szenvedés után belelendült a Rangers jégkorongcsapata az NHL-ben, a New York-iak előbb Philadelphiában, majd New Jerseyben nyertek, a legutóbbi játéknapon pedig háromgólos hátrányból álltak talpra Montrealban.

Pedig úgy indult, hogy nagy verést kapnak a Parkőrök, a Montreal orosz gólokkal szerzett vezetést, előbb Andrej Markov használta ki, hogy sokan álltak Henrik Lundqvist kapuja előtt, majd Christopher Higgins nagy passza után Alekszej Kovaljov emelt a kapuba.

A második harmadban Sean Avery ziccerben akasztotta Szergej Kosztyicint, és a fehérorosz csatár nagy erővel küldte a pakkot a hálóba a büntetőből. Három perccel később Michal Rozsival emberelőnyös bombájával szépített a Rangers, majd újabb 24 másodperc elteltével Brandon Dubinsky a kapuvas segítségével mattolta Cristobal Huet-ét.

Ezzel azonban még nem volt vége a New York-i feltámadásnak, Scott Gomez egy kipattanót kotort be közelről, így 3-3-ról indult az utolsó felvonás. Lundqvist bravúrokkal tartotta életben csapatát, aztán a csatárok is megrázták magukat, Nigel Dawes remek átadása után Chris Drury már a vendégeket juttatta vezetéshez.

Másfél perccel a vége előtt pedig Martin Straka szúrt bele gól érően Paul Mara lövésébe, a cseh klasszis Gomezhez és Druryhoz hasonlóan két ponttal zárt, utóbbi elmúlt három meccsén egyaránt két pontot szerzett, és így nagy szerepe van abban, hogy a Rangers feljött a hetedik helyre a Keleti főcsoportban.

eredmény:
Montreal Canadiens - New York Rangers 3-5 (2-0, 1-3, 0-2)
gól:
A. Markov (3:11, emberelőnyből), Kovaljov (13:36, ee.), Sz. Kosztyicin (25:40, büntetőből), illetve Rozsival (28:39, ee.), Dubinsky (29:03), Gomez (35:30), Drury (50:09), Straka (58:30)

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez