Vágólapra másolva!
Szombaton kezdődik az a szemétszedési akció, amellyel az új Nemzeti Atlétikai Központ környékét teszik rendbe a szervezők a tizenöt nap múlva kezdődő világbajnokság előtt. A munkában a civil önkéntesek mellett az OBI, a MÁV, a BKK és a BKV mellett a ferencvárosi, valamint a Fővárosi Önkormányzat is részt vesz – írta a tornát szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. péntek este.

A közlemény szerint míg a vb helyszíne „a világ harmadik legnagyobb sporteseményéhez méltó körülményekkel várja a résztvevőket, addig

A torna szervezőbizottsága felhívta az érintett területek tulajdonosai és fenntartói figyelmét a problémára, egyúttal közös szemétszedési programot kezdeményezett, amelyben vállalta, hogy saját erőforrásaival segítséget is nyújt rendrakásban.

A Nemzeti Atlétikai Központ már készen áll, a környékére azonban még tisztítás vár Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A felhívásra pozitív visszajelzést adott, így a területrendezési programban részt vesz az OBI, a MÁV, a BKK, a BKV, a IX. kerület és a Fővárosi Önkormányzat is – közölték.

A napokig tartó akciósorozat szombaton reggel közös rendrakással, szemétszedéssel veszi kezdetét.

Az önkéntesek a IX. kerületi Hajóállomás utca 1. szám alatt jelentkezhetnek. Akik járművel érkeznek, azok az atlétikai stadion látogatói főbejárata melletti szabad helyeken parkolhatnak – írták a közleményben.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.