Szakszerű és azonnali orvosi ellátást kapott a balesetet szenvedett jamaicai futó

Horizontal
Jamaica's Andrew Hudson competes in the men's 200m heats during the World Athletics Championships at the National Athletics Centre in Budapest on August 23, 2023. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A budapesti atlétikai-világbajnokság csütörtök esti napján baleset történt, amikor két, a versenyzőket szállító golfkocsi összeütközött. Ebben az ütközésben a jamaicai Andrew Hudson kisebb balesetet szenvedett.

Kezdetben - ahogy ez ilyenkor lenni szokott - egymásnak ellentmodó információk láttak napvilágot arról, mi is történt. Az Origo saját forrásból pénteken reggel úgy értesült, hogy Andrew Hudson az első pillanattól fogva szakszerű orvosi ellátásban részesült.

Nem véletlen, hogy a baleset után nem sokkal rajthoz tudott állni. Információink szerint, amikor a versenyző bekerült a Honvéd kórházba, utólagos, biztonsági kivizsgálásra, az orvosok nem találtak a szemében üveget.

A szervezők döntése alapján Andrew Hudson ott lehet a férfi 200 méteres síkfutás döntőjében.

Az is kiderült, hogy szigorú szabályok vonatkoznak a közlekedésre a Nemzeti Atlétikai Központ területén. A versenyzőket 26 elektromos autó szállítja, amelyek több ezer kilométert tettek már meg a világbajnokság kezdete óta. A koccanásban érintett jármű sofőrjét két nap pihenőre küldték, a közlekedési szabályokat pedig tovább szigorította a szervezőbizottság. Az eddigi 19 km/órás sebességhatárt 15-re csökkentették, az útvonalakon pedig fizikai elválasztást építenek ki a sávok közé. A kereszteződésekben péntek hajnaltól forgalomirányítók segítenek.