Óriási bejelentést tett a Heineken - ennek nagyon sokan fognak örülni

Vágólapra másolva!
Heineken, a sörgyártó óriás nemrég jelentette be, hogy 39 millió fontot invesztál több mint 600 brit sörözőjébe, és ezzel több mint 1000 új munkahelyet teremt.
Vágólapra másolva!

A Star Pubs üzletágba történő készpénzinjekció keretében idén 62 darab korábban bezárt kocsmát nyitnak meg újra Nagy-Britanniában. A Star közölte, hogy a 2.400 kocsmából álló állományának több mint egynegyede - 612 kocsma - van jelenleg felújítás alatt. A vállalat nyilatkozata szerint 

a felújítások arra fognak összpontosítani, hogy a külvárosi területeken lévő elavult kocsmákat prémium kategóriás hellyé alakítsák át.

 Azt tapasztalják ugyanis, hogy az emberek egyáltalán nem ingáznak olyan gyakran a munkájuk miatt a városközpontokba. Egyúttal szeretnék azokat a remélt fogyasztókat is idevonzani, akik enni és sportmérkőzéseket nézni térnének be egy - egy ilyen vendéglátóipari egységbe. 

Lawson Mountstevens, a Star Pubs ügyvezető igazgatója szerint az embereket a szép és hangulatos környezet, valamint a minőségi ételek és italok széles választéka érdekli, amikor kocsmát keresnek. Emellett pedig olyan tevékenységeket keresnek, amelyek plusz okot adnak arra, hogy kimozduljanak, mint például a sportvetítések és a szórakoztató programok. Fontos szempont az is, hogy a kocsmák a baráti társaságok, a különféle közösségek rendszeres találkozási pontjává is váljon. 

A kép csak illusztráció
Fotó: unsplash

Mountstevens azt is elmondta, hogy néhány ilyen felújítás egyúttal magában foglalja a pincék új adagolóberendezésekkel történő felszerelését is, valamint az energiahatékonyságot javító intézkedéseket is. A Star jó úton halad afelé, hogy 2019 óta a legalacsonyabb számú bezárt kocsmával rendelkezhessen.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Nagy-Britanniában minden évben a karácsony előtti péntek az Őrült Péntek, ami egy 24 órás ivási és vásárlási láz. Ezen a napon a brit kocsmákban legalább 40 millió pohár alkohol fogy el. A British Beer and Pub Association sörfogyasztási adatai szerint ezen a napon 25 millió korsó sört isznak meg a kocsmákban és további 15 millió korsót otthon.

Tavaly egy korábbi tűzoltóállomás mintájára létrehozott kocsma lett az Év Kocsmafészke: egy nyugdíjas tűzoltó saját fészerét alakította át kocsmává, amivel háromezer fontot nyert. A kocsmában a tulajdonos emléktárgyakat őriz a tűzoltóként töltött napjaiból. A The Engine House (gépház) nevet viselő "kocsma" a nyilvánosság előtt nem áll nyitva.