Apáti Bence: Mintha kezdene összeállni a kép a békepárti Robert Fico merénylőjével kapcsolatban

Robert Fico, robertfico
Robert Fico, szlovák kormányfő
Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP
Vágólapra másolva!
Apáti Bence legújabb Facebook-bejegyzésében a merénylő hátterére világít rá. Mint írja, a merénylő azért támadta meg a szlovák kormányfőt, mert az nem támogatta Ukrajnát. Apáti bejegyzésében kiemeli, hogy az idős merénylő részt vett korábban egy Robert Fico ellenes tüntetésen, ahol a merénylő Ukrajnát éltette.
Vágólapra másolva!

Nocsak, nocsak! Mintha kezdene összeállni a kép a békepárti Robert Fico merénylőjével kapcsolatban, ugyanis fontos információkra derült fény – írja közösségi oldalán Apáti Bence.

Juraj Cintula, a merénylő, korábban részt vett egy Fico elleni tüntetésen. A demonstráción a költő – videófelvételek szerint – kollaboránsnak és árulónak nevezte a szlovák miniszterelnököt, és Ukrajnát éltette.

– írja Apáti.

A sajtóhírek pedig arról számolnak be, hogy a merénylő azért támadt rá Robert Ficóra, mert az nem támogatta a háborút. Egy békepárti politikus testébe fúródtak golyók. Fico, aki nem akarta, hogy a háború több áldozatot követeljen, majdnem ő maga vált áldozattá. Bízom benne, hogy Robert Fico mihamarabb felépül. Szüksége van rá Európának, szüksége van rá a hazájának.

– áll a bejegyzésben.