Meglepő helyre látogat májusban Harry herceg

Vágólapra másolva!
Harry herceg és Meghan Markle májusban Nigériába utazik, hogy megbeszéléseket folytassanak az Invictus Games-ről, a harcban megsebesült katonák sporteseményéről, amelyet Harry alapított 10 évvel ezelőtt.
Vágólapra másolva!

Tukur Gusau dandártábornok, a nigériai hadsereg szóvivőjének vasárnapi közleménye megerősítette a közelgő látogatást, és azt mondta, hogy Harry és Meghan találkozik majd a szolgálat tagjaival, és részt vesz különböző kulturális eseményeken. A közlemény nem közölte, hogy a pár pontosan mikor érkezik az afrikai országba.

Harry régóta hangoztatja, hogy Afrika közel áll a szívéhez. Ő és testvére, Vilmos walesi herceg gyakran látogatnak oda, amióta először vitte el őket gyerekkorukban édesapjuk, III. Károly király és néhai édesanyjuk, Diana hercegné.

A pár utazása valószínűleg nem sokkal azután következik, hogy Harry visszatér Londonba, ahol május 8-án hálaadó istentiszteletet tartanak az Invictus Games Alapítvány 10. évfordulója alkalmából. 

Ez lesz az első útja az Egyesült Királyságba azóta, hogy februárban rövid látogatást tett az apjánál, miután kiderült, hogy a király rákos. Harry a hercegné nélkül vesz részt a londoni eseményen.

Az amerikai hadsereg Warrior Games mintájára Harry 2014-ben alapította az Invictus Gamest, hogy kifejezetten a sérült veteránoknak kínáljon új sportkihívást. 

 

Harry herceg és Meghan Markle.
Harry herceg és Meghan Markle.
Fotó: Getty Images

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Sussex hercege és felesége a 2025-ös Invictus Games edzőtáborába, Vancouverbe látogattak Valentin-napon.

A házaspár reméli, hogy nigériai útjuk megszilárdítja Nigéria jelenlétét a játékokon, és annak lehetőségét, hogy a későbbi években házigazdája legyen az eseménynek - írta a CBS.