Halálos lövöldözés volt egy texasi középiskolában

Vágólapra másolva!
Egy 18 éves diák meghalt, miután egy másik diák lövöldözni kezdett Texasban egy középiskola előtt.
Vágólapra másolva!

Egy diák meghalt egy lövöldözésben szerda délután a texasi Arlingtonban található James Bowie középiskola campusán - közölte az Arlington Independent School District. 

A lövöldözés szerdán 14:50 körül történt. Az iskolát már éppen zárták volna be, a diákokat el akarták engedni a nap végén. Amikor az iskola rendőrei a helyszínre érkeztek, egy 18 éves diákot a földön fekve találtak lőtt sebekkel.

A rendőrök életmentő intézkedéseket hajtottak végre, amíg a mentősök kiérkezésére vártak. 

Ezután a diákot azonnal egy közeli kórházba szállították, de a kórházban meghalt.

Al Jones arlingtoni rendőrfőnök szerint az áldozatot öt vagy hat lövés érte. Az áldozat nevét nem hozták nyilvánosságra.
 A 17 éves gyanúsított megpróbált elmenekülni az egyetemről, de a rendőrök megtalálták, és incidens nélkül őrizetbe vették - közölték a tisztviselők. A rendőrség úgy véli, hogy a gyanúsított és az áldozat - mindketten diákok - ismerték egymást - írja a CBS News.
 Az arlingtoni rendőrség még nem azonosította a gyanúsítottat, de azt mondta, hogy gyilkossággal fogják megvádolni.

A rendőrök a családoknak azt mondták, hogy a lövöldözés után találkozzanak a gyerekeikkel egy, a kampusztól kilométerekre lévő kerületi épületben. Mielőtt a diákok elhagyhatták volna az iskola területét, az arlingtoni rendőrség egyenként kiürített minden osztálytermet.

Az arlingtoni rendőrség közölte, hogy további információkat osztanak meg az incidensről, amint azok rendelkezésre állnak - írja a Fox News.

A Bowie High School iskolában csütörtökön elmarad a tanítás

- jelentette be az arlingtoni rendőrség.

Korábban Iowában történt egy középiskolában lövöldözés. Ahogy arról az Origo beszámolt, ott szintén egy 17 éves fiú volt a támadó.  Az év első tanítási napjának kezdetén nyitott tüzet Perry város középiskolájában, egy 6. osztályos diákot megölve és 5 embert - köztük diákokat és legkevesebb egy iskolai alkalmazottat - megsebesítve. Az eddigi vizsgálatok alapján a lövöldöző diák saját magával is végzett.