Élete végéig a börtönbe kerül az az ohiói anya, aki tíz napra magára hagyta csecsemőjét

Vágólapra másolva!
Gyilkosság miatt bűnösnek vallotta magát egy anya, mert babáját egyedül hagyta otthon egy járókában 10 napra, miközben ő nyaralni ment. A bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte feltételes szabadlábra helyezés nélkül.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, a 32 éves Kristel Candelario tavaly júniusban 16 hónapos kislányát, Jailyn Candelariót egy járókában magára hagyta 10 napra, ő pedig ez idő alatt elutazott Puerto Ricóba, majd Detroitba nyaralni barátjával.

Candelario azt mondta a nyomozóknak, hogy otthon volt, hogy gondoskodjon lányáról, mert megbetegedett és hányt, majd június 16-án meghalt.

A biztonsági kamerák felvételein azonban látható, hogy Candelario június 6-án egy bőrönddel hagyta el az otthonát, és június 16-án reggel tért vissza. 

A hatóságok szerint körülbelül 10 perccel később Candelario felhívta a segélyhívót, és azt mondta, hogy a lánya haldoklik.

A bíróság szerint Jailyn a 10 nap alatt súlyosan kiszáradt és éhen halt. 

A bíróság most döntött az ügyben, a bíró a kislány halálát emberölésnek minősítette, Candelariót életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, feltételes szabadlábra helyezés nélkül - írja a Huffpost.