Hajléktalanként telitalálata volt a lottón a győri férfinek, aki most halt meg

Vágólapra másolva!
66 éves korában meghalt Andraschek László, aki több százmillió forintot nyert a skandináv lottón, így lett hajléktalanból milliomos. Néhány héttel a diagnózis után elvitte a betegség.
Vágólapra másolva!

Andraschek László ország-világ előtt vállalta évekkel ezelőtt, hogy 

630 millió forintot nyert a lottón, amiből rögtön tíz házat vettek a feleségével. 

Ezekből négyet kiadtak, a többiben pedig ők laktak és a családjaik. 

2015-ben az alkoholproblémái miatt egy rehabilitációs központban kezelték, miközben a brókercsőd miatt negyvenmillió forintot veszített. Ezek után a feleségével egy cukrászdát nyitottak, Győrben, és nyilvánosan megígérték, hogy elmennek a tengerhez, de ez mégsem sikerült. Anikó, a feleség egyedül dolgozott a nagy álmon, a medencén, amibe tengeri sós víz került, de mire használhatták volna, súlyos tüdőgyulladást kapott. 

Andraschek László és felesége 
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Mikor az orvosom azt mondta, hogy ebbe akár bele is halhatok, végleg összetörtem. Zokogtam, a medence vizében elvesztek a könnyeim. És gyűlöltem a helyzetet, hogy itt vagyok egyedül, Laci szintén, gazdagok vagyunk, de egyikünk gazdag alkoholista, a másikunk meg gazdag pánikbeteg. Visszakértem a régi boldogságunkat.

 - mondta a Kisalföldnek 2015-ben az asszony. 

2017-ben az adóhatóság tartozás miatt több eszközt is lefoglalt a cukrászdájukban, ami miatt végül úgy döntöttek, hogy bezárják azt. Emellett bezárták egy másik üzletüket is, ahol húsételeket árultak. 

"Nem kudarcként tekintek erre a két vállalkozásra, Laci szavait idézve megpróbáltam és megcsináltam mindkettőt. A kereskedelemhez, a vendéglátáshoz érteni kell, valószínűleg jobban, mint én tudok. Ezek a vállalkozások masszívan veszteségesek voltak, havonta háromszáz-hatszázezer forint mínuszt termeltek. Laci tanácsára befejezem, ezt a pénzt inkább elnyaraljuk, s élünk úgy, ahogy a gazdagok tehetik" - nyilatkozta az asszony korábban. 

A házaspár életéről dokumentumfilm is készült Fortuna vendégei címmel. 

Az Origo korábban megírta, hogy egy román-ausztrál közgazdász és a csapata korábban tizennégyszer nyerte meg a lottót egy trükkel. 

Majdnem 70 milliárd forintot nyert a lottón egy skót nő, akit férje, ahogy a barátok fogalmaztak, szimplán egy két lábon járó pénzautomatának gondolt. A munkanélküli Brian Deans rengeteget költött autókra, nyaralásokra, órákra, ötcsillagos focitúrákra, ezt elégelte meg Gillian Bayford és szakított a férfival. 

Az elmúlt években több lottómilliomost is meggyilkoltak a pénze miatt. Egy férfi pedig 340 millió dollárt nyert a lottón, de nem akarják kifizetni.