Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótájának, Charles Leclerc-nek Imolától kezdve új versenymérnöke lesz, ugyanis a monacói pilótával régóta együtt dolgozó Xavi Marcos más pozícióba kerül a csapaton belül.

A Ferrari versenyzője öt éven át dolgozott együtt a spanyol Xavi Marcosszal, ám a szakember más pozícióba kerül az olasz istállónál. A bejelentés nyomán a váltásra az Imolai Nagydíj hétvégéjétől kerül sor, ami ugyan váratlan fordulat, de nem példa nélküli a Forma-1-ben. Az idei Kínai Nagydíjon a Sauber finn pilótája, Valtteri Bottas is új társat kapott Steven Petrik személyében, így szezon közben sem ritka egy ilyen jelentős személyi csere.

Charles Leclerc szezon közben kap új versenymérnököt

"A Scuderia Ferrari HP bejelenti, hogy Xavi Marcos május 13-tól, hétfőtől a Forma-1-es csapatnál versenymérnökként szerzett értékes tapasztalatait a vállalat más fontos programjainak fejlesztésében kamatoztatja" - jelentette be a hírt a Ferrari a közösségi médiában.

Köszönök neked mindent, Xavi. Sok évet lehúztunk közösen, az első pole pozícióm és az első győzelmem is veled szereztem, illetve az első ferraris évemet is egymás oldalán teljesítettük.

Te mindig jobb teljesítményre sarkalltál engem a kemény munkáddal, függetlenül a körülményektől" - búcsúzott kollégájától Leclerc a közösségi médiában. 

Marcos utódja Bryan Bozzi lesz, aki szintén nem ismeretlen név a Ferrarinál, hiszen a Scuderiánál 10 éve dolgozó szakember korábban a monacói pilóta teljesítménymérnöke volt, így Leclerc számára valószínűleg nem jelent majd nehézséget a közös munka. 

A Ferrari versenyzőjének F1-es pályafutásában jövőre is lesz egy változás, hiszen 2025-től már nem Carlos Sainz, hanem Lewis Hamilton csapattársaként küzdhet majd a vb-győzelemért.

Lewis Hamilton, Charles Leclerc
Lewis Hamilton és Charles Leclerc 2025-től csapattársak lesznek
Fotó: AFP (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)

"A Scuderia Ferrari HP bejelenti, hogy Bryan Bozzi, aki tíz éve dolgozik a csapatnál, jelenleg Charles Leclerc teljesítménymérnökeként, a jövő hétvégi Imolai Nagydíjtól versenymérnöki pozícióba lép át" - idézett a motorsport.com a Ferrari bejelentéséből.

A 2024-es Forma-1-es szezon jövő héten az imolai Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik. Hat versenyhétvége után a 136 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 103 pontos Red Bull-os csapattárs, Sergio Pérez előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén ferraris Charles Leclerc áll 98 ponttal, míg a negyedik és ötödik helyen 83-83 ponttal a friss futamgyőztes Lando Norris és Carlos Sainz vannak. Russell a hetedik, Hamilton a kilencedik pozícióban áll.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet!