Vágólapra másolva!
Japánban is riasztást adtak ki a Tajvanon történt földrengés miatt, ám a Forma–1-es Japán Nagydíj megrendezését ez minden bizonnyal nem veszélyezteti. Szuzukában ugyanakkor akár egész hétvégén eshet majd az eső, a legnagyobb valószínűséggel pedig éppen a vasárnapi futamon lesz csapadék.

Első alkalommal rendezik meg tavasszal a Forma–1-es Japán Nagydíjat, ám a versenyhétvége előtt szörnyű hírek rázták meg a környéket. Szerdán az elmúlt 25 év legerősebb, 7,4-es földrengése rázta meg Tajvant, amelyben legalább kilenc ember meghalt, és több mint nyolcszázan megsérültek. A történtek után riasztást adtak ki Japánra is cunamiveszély miatt, így felvetődött, hogy akár a szuzukai hétvége is veszélyben lehet. Ám a Japán Meteorológiai Ügynökség csak Okinava prefektúrára adott ki figyelmeztetést, a Szuzukát is tartalmazó Mie prefektúrára nem, így úgy tűnik, a Japán Nagydíj megrendezésének nincsen akadálya.

Forma-1, Japán Nagydíj 2022, rajt
A 2022-es Japán Nagydíjon emlékezetes körülmények között lett világbajnok Max Verstappen
Fotó: JIJI PRESS / AFP

Esős futamra lehet számítani vasárnap Japánban

Az időjárás-előrejelzés alapján egyébként várható csapadék a versenyhétvége során, elsősorban a vasárnapi futamon, akkor ugyanis a csütörtök reggeli adatok alapján mintegy 50 százalék a valószínűsége az esőnek, míg pénteken és szombaton (napközben) ez az érték 25 százalék alatti.

Tavaly tavasszal hasonló módon egy természeti katasztrófa veszélyeztette egy Forma–1-es versenyhétvége megrendezését, és akkor az olaszországi áradások miatt el is törölték az Emilia Romagna Nagydíjat Imolában.

A Japán Nagydíj programja (magyar idő szerint)

  • 1. szabadedzés: péntek 4:30-5:30
  • 2. szabadedzés: péntek 8:00-9:00
  • 3. szabadedzés: szombat 4:30-5:30
  • időmérő edzés: szombat 8:00-
  • verseny (53 kör): vasárnap 7:00-

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek