Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótája, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton kiakadt az újságírókra a Japán Nagydíj után, miután arról kérdezték, hogy féltékeny-e a 3-4. helyen végző, legutóbb pedig kettős győzelmet arató Ferrari-pilótákra. A brit pilóta után most a Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur is felhúzta magát egy újságírói kérdésen, ami a jövő nyáron érkező Lewis Hamiltonhoz kapcsolódott.

Az idei szezonban Christian Horner zaklatási botránya mellett Lewis Hamilton átigazolása szolgáltatta a legtöbb beszédtémát. Mint ismert, a hétszeres világbajnok brit pilóta a szezon végén elhagyja a Mercedest és csatlakozik a Ferrarihoz. 

A múlt hétvégi szuzukai futamot követően Hamilton kiakadt az egyik újságíróra, miután megkapta azt a kérdést, hogy "várja-e, hogy jövőre a Ferrarinál legyen, mert ők gyorsabbak?" A brit versenyzőnek nem volt hangulata válaszolni a kérdésre, ezért otthagyta a riportert. 

Forma-1, Japán Nagydíj 2024, Lewis Hamilton
Hamilton az idei szezonban még egyszer sem volt dobogón
Fotó: AFP

Hamilton után a Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur is kikelt magából, ugyanis hiszen csapata remekül teljesít, az újságírók mégis a jövőről, pontosabban Hamilton érkezéséről faggatják. 

A Ferrari idei ötödik dobogós helyezését szerezte meg Japánban Carlos Sainz révén, aki idén eddig minden futamon dobogóra állt, amelyen elindult. Ez azért is érdekes történet, mert Hamilton érkezésének a spanyol pilóta látja kárát, hiszen a szezon végén távoznia kell a Ferraritól. 

Sainz három versenyen már a harmadik dobogós helyezését szerezte, a riporter mégis azzal kezdte a Vasseur-nek címzett kérdését, hogy egy "hogy ha egy alternatív valóságról beszélnénk, ahol Ferrari még nem szerződtette volna Lewis Hamiltont 2025-re" – ekkor azonban Vasseur azonban félbeszakította az újságírót és azt mondta:

Minden hétvégén ugyanazt a kérdést kapjuk. Csinálj egy copy-paste-et a múlt heti válaszomból. Jöhet a következő kérdés

 – reagált a Ferrari csapatfőnöke, aki minden bizonnyal arra vonatkozó kérdést kapott volna, hogy akkor is szerződtették volna Hamiltont, ha előre tudják, hogy Sainz ilyen remekül fog szerepelni. 

F1 Abu Dhabi Grand Prix 2023
Frédéric Vasseurnek tele van a hócipője a Hamiltonról szóló kérdésekkel
Fotó: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel

Sainz még nem mérte fel teljes mértékben a választási lehetőségeit, bár a neve gyakran szóba kerül a Stake F1-es csapatnál, hiszen könnyen lehet, hogy az Audi 2026-tól teljes egészében átveszi a Stake F1 Team néven futó alakulatot, márpedig Sainz édesapja januárban megnyerte a Dakar-ralit egy Audival. Emellett a spanyol pilóta neve felmerült már a Red Bullnál is, de az a hír járja, hogy Sainz nem szeretne második számú versenyző lenni Max Verstappen mögött. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.