Vágólapra másolva!
A Mercedes közlései szerint alapvető változtatásokat hajtanak végre az autón az Ausztrál Nagydíj előtt, miután az első két futam nem úgy sikerült, ahogy szerették volna.

A Mercedes a Red Bull kihívójaként szerette volna kezdeni a 2024-es Forma-1-e szezont, de nem tudott beleszólni egyelőre az érdemi dolgokba. A Red Bull mindkét futam első két helyét elvitte, a Mercedes pedig még a legjobb négybe sem került be. Lewis Hamiltont mindkét futamon megelőzte saját csapattársa, George Russell, Hamilton pedig a szaúdi kilencedik hely után elmondta, nagy változtatásokra van szükség.

Egyelőre nem az igazi a Mercedes
Fotó: JOSEPH EID / AFP

A csapat egyi fontos mérnöke, Andrew Shovlin elmondtam mélyre kellett ásniuk az első két futam után, és alapvető dolgokon kellett változtatniuk a hétvégi, Ausztrál Nagydíj előtt.

„Sok adatot gyűjtöttünk eddig, egyeztettünk az aerodinamikai csapattal és a többiekkel is, remélem, jó úton indultunk el. Az egyensúllyal voltak gondok, így ez olt az első feladvány. A pilótáknak bízniuk kell az autóban, különben felesleges kockázatot kell vállalniuk. A tapadásunk sem volt az igazi, a pattogással is volt gond már a kvalifikációban is, főleg ezeken dolgoztunk” – mondta Shovlin, aki szerint az autó korábbi gyorsaságát is vissza kell szerezniük.

 

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.