Vágólapra másolva!
Nem hozott hatalmas meglepetéseket az első hivatalos Forma-1-es tesztnap Bahreinben, ugyanis a világbajnoki címvédő Max Verstappen mindenkit megelőzött.

A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen volt a leggyorsabb az első tesztnapon, mögötte a McLarennel Lando Norris lett a második a 2024-es év első hivatalos tesztnapján Bahreinben.

Formula 1 Testing in Bahrain - Day 1
Max Verstappen mindenkinél gyorsabb volt
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

A Red Bull RB20 névre hallgató 2024-es autója hamar megmutatta, hogy idén is komoly esélyese a végső konstruktőri sikernek. A háromszoros világbajnok holland az első s a második négyórás etapot is a leggyorsabbként zárta, a legjobb ideje 1:31.344 volt, 

Verstappen összesen 143 kört pakolt az autóba.

Verstappen a leggyorsabb körét már esti körülmények között autózta, ettől 1,1 másodperccel maradt el Norris, aki csak délután ült az autóba, míg délelőtt csapattársa, Oscar Piastri körözött.

Carlos Sainzé lett a harmadik idő, ő 1,2 másodpercet kapott, Daniel Ricciardo lett a negyedik a debütáló, újra brandingelt RB-vel. Az Aston Martin pilótái is sokat dolgoztak, Lance Stroll volt az ötödik, Fernando Alonso a nyolcadik a rangsorban, de mindketten 120 körnél is többet teljesítettek a teszten.

A Mercedes pilótája, George Russell, Verstappenhez hasonlóan egész nap gyakorolt, ő 116 kört ment, és a legtöbb csapat gond nélkül teljesítette az első napot, csak a Williamsnél akadtak gondok, Logan Sargeant alatt pördült meg az autó, csapattársa, Alex Albon autójában pedig az üzemanyagpumpa mondta fel a szolgálatot.

A pilóták csütörtökön is tesztelnek majd, szintén két felvonásban, délelőtt és délután. Az első futamot március elején rendezik majd szintén Bahreinben.

Helyezés Versenyző Csapat Pont
1. Max Verstappen Oracle Red Bull Racing 136
2. Sergio Pérez Oracle Red Bull Racing 101
3. Charles Leclerc Scuderia Ferrari 98
4. Carlos Sainz Jr. Scuderia Ferrari 85
5. Lando Norris McLaren F1 Team 83
6. Oscar Piastri McLaren F1 Team 41
7. George Russell Mercedes-AMG 37
8. Fernando Alonso Aston Martin Aramco F1 Team 33
9. Lewis Hamilton Mercedes-AMG 28
10. Cunoda Juki Scuderia AlphaTauri 14
Teljes lista