Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok Max Verstappent nem zavarja, hogy Adrian Newey által egy új koncepcióval kell közelebbről megbarátkoznia, hiszen az autó nagyon gyors, neki pedig csak ez számít.

Merész, az oldaldobozt megcsonkított koncepcióval rukkolt elő a Red Bull

Sokan meglepődtek, amikor meglátták a Red Bull idei konstrukcióját, hiszen az RB20-as egy merész, az oldaldobozt megcsonkított koncepcióval rukkolt elő, amivel korábban a Mercedes is próbálkozott inkább kevesebb, mint több sikerrel - írja a Motorsport.

Max Verstappen,
Max Verstappen bízik az új Red Bullban 
Fotó: Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Habár látszólag semmi sem indokolta, hogy ilyen váratlan megoldást húzzon a Red Bull, Adrian Newey sosem arról volt ismert, hogy megrettenjen a kihívásoktól, és 

úgy látszik, hogy a mérnökcsapat rendkívül alapos volt, mivel az autó rendkívül jól teljesített az előszezoni teszten.

Max Verstappen elégedett az autóval 

„Őszintén szólva bízom mindenkiben a csapatban, hiszen tudják, mit csinálnak” – vélekedett Verstappen, mikor a Red Bull új koncepciójáról kérdezték. „Szóval 

nem érdekel, hogyan tervezik az autót, amíg az gyorsabb lesz. Persze elég érdekes, hogy mit találnak ki minden egyes alkalommal, de jól néz ki.  És igen, ami a többit illeti, nem vagyok mérnök.

 Én azért vagyok itt, hogy a munkámat végezzem az autóban, ők pedig azért vannak itt, hogy a munkájukat végezzék.”

Verstappen hozzátette, eddig minden, amit reméltek, nagyon jól működött, ez mindig egy kis kérdőjel, amikor a valóságban pályára nem gurul a versenyző.