Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton utódjaként tekintenek a szakértők a fiatal Andrea Kimi Antonellire, akinek a tehetségét egyesek Max Verstappenéhez hasonlítják.

A mindössze 17 éves, olasz Andrea Kimi Antonelli volt olasz és német Forma–4-es bajnok, tavaly pedig megnyerte a Formula Regionális Európa-bajnokságot is. A Mercedes már 2019-ben felvette a juniorprogramjába, és Lewis Hamilton év végi távozása következtében hamarosan a Forma–1-es csapatba is bekerülhet. Antonelli idén a Forma–3-at kihagyva máris debütál az első számú betétsorozatnak számító Forma–2-ben, ahol az egyik legjobb csapatnál, a Prema Racingnél versenyez 2024-ben, Oliver Bearman csapattársaként.

Andrea Kimi Antonelli, Mercedes, Forma-1
Andrea Kimi Antonelli lehet Lewis Hamilton utódja a Mercedesnél
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Sorra kapja a dicséretet Antonelli

Sok szakértő a következő Lewis Hamiltonként vagy Max Verstappenként tekint a hét elején a bahreini F2-es teszten is remeklő Antonellire. A Sky Sports szakértőjeként dolgozó, korábbi F1-es pilóta, Karun Chandhok is közéjük tartozik.

„Úgy hallom mindenhonnan, hogy Antonelli különleges. Beszéltem F3-as mérnökökkel, akikkel nemrég ment egy privát tesztnapon ment, és ők azt mondták, 

Verstappen óta ő a legjobb, aki F3-as kocsit vezetett! 

A McLaren kockáztatott az újonc Lewis-szal 2007-ben és ez bejött” – idézte Chandhok X-bejegyzését a Racingline.

A The Race szakújságírója, Mark Hughes szintén úgy látja, hogy a Mercedes vélhetően Antonelliben látja Hamilton elsődleges utódját. 

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is várja Antonellitől a jó F2-es szereplést, hogy valóban felvetődjön a neve jövőre a Forma–1-es csapatnál.

Kapcsolódó cikkek