Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, hogy hároméves szerződést kötött az AlphaTaurival, amely a testület hivatalos ruházati partnere lesz.

A Red Bull ruhamárkájaként ismert AlphaTauri 2020 és 2023 között az osztrák istálló testvércsapatának, a Toro Rosso névadó szponzora volt. Az előző idényben még Scuderia AlphaTauriként volt jelen a faenzai csapat, idén viszont márkaváltás történt és Visa Cash App RB néven fog szerepelni az alakulat.

Mohammed bin Szulajm, Christian Horner, Red BUll
Az FIA elnöke, Mohammed bin Szulajm és a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner 
Fotó: Getty Images via AFP

Az AlphaTauri, mint név természetesen továbbra is jelen lesz a Foma-1-ben, mivel a szövetséggel kötött szerződés értelmében a Red Bull ruházati vállalata a két bikás csapat mellett a jövőben már az FIA tagjainak is biztosít ruhákat, illetve az Alpha Tauri fogja támogatni a szövetség éves díjátadó gáláit is. 

"Az FIA mindig úttörője volt a technológia és az innováció kihasználásában és továbbfejlesztésében a motorsportok világán belül is. Munkatársaink fáradhatatlanul dolgoznak a színfalak mögött, hogy világszerte garantálják az események sikerét és biztonságát. Az Alpha Taurival való együttműködés lehetővé teszi, hogy kényelmet és stílust vigyünk az FIA ruházati kínálatába. Innovatív megközelítésük és a divat iránti elkötelezettségük tökéletes partnerré teszi őket számunkra” – nyilatkozta az FIA elnöke, Mohammed bin Szulajm.

Az, hogy az FIA hivatalos ruházati partnerévé válik, fantasztikus lehetőség az Alpha Tauri számára, hiszen továbbra is bemutathatjuk, miként integrálhatjuk az innovációt és a technológiát a divatba, mégpedig zökkenőmentesen. Ez a partnerség jelentős lépés a cégünk számára, valamint büszkék vagyunk arra is, hogy az FIA személyzetét olyan termékekkel láthatjuk el, amelyek nemcsak a stílus iránti elkötelezettségünket tükrözik, hanem azt is, hogy elszántuk magunkat a kényelem biztosítása mellett is” – mondta az Alpha Tauri elnöke, Ahmet Mercan.