A földdel teszik egyenlővé Michael Schumacher szülővárosát

Day of the Monument - Protests against the demolition of the Manheim church Arts, Culture and Entertainment monuments and heritage sites culture Demonstrations RWE Horizontal
13 September 2020, North Rhine-Westphalia, Kerpen: The church released for demolition (shot with a drone). The resettlement site Kerpen-Manheim near Cologne has been under discussion for some time, as space is to be created there for the Hambach open-cast mine. (to dpa "Day of the monument for the first time digital in NRW - In Kerpen there were protests") Photo: David Young/dpa (Photo by David Young / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Nagyon furcsa története van a németországi Kerpen-Manheimnek, amely elsősorban a Schumacher család miatt lett világhírű. Itt született ugyanis Michael Schumacher, itt kezdett el gokartozni és itt vette feleségül Corinnát is.

Kerpen-Manheim ma már szinte teljesen kiürült és majdnem teljesen el is tűnt a térképről. A legfrissebb hírek szerint hivatalosan 12 lakosa van, ugyanis lignit-bányát nyitnak majd a város helyén, ami miatt ma már alig áll pár ház a településen.

Sorra tűnnek el a házak Kerpenből Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/David Young

A bányászati munkákat a tervek szerint 2024-ben kezdik majd, de már most igazi szellemváros lett a kisvárosból. Szerencsére Ralf Schumacher (Michael öccse) és a zöldek közbenjárására pár dolgot sikerült megmenteni, így ha minden igaz a Schumacher-birtok és a híres gokartpálya is megmenekül.

„Rengeteg állatunk volt, amikor gyerek voltam és ez nagy hatással volt rám. A zöldeknek hála, nem a teljes szülővárosom semmisült meg a bánya miatt. Lehetőséget kaptam arra, hogy a szüleim házát helyreállítsam olyanra, amilyen eredetileg volt, egy farm sok állattal. A tervek már megvannak és szerencsére a gokartpálya is megmarad. Egészen a közelmúltig én voltam az utánpótlásért felelős, de már átadtam ezt a feladatot, mert nem tudok mindig ott lenni. Boldog vagyok, hogy továbbra is üzemel a pálya, ami újra lett aszfaltozva. Egyes részei az általam birtokolt területen vannak, gyakorlatilag a szomszédban élek. Próbáljuk támogatni a fiatal német pilótákat, hogy újra többen legyenek az F1-ben" – mondta Ralf Schumacher.