Vettel: Most kell minden jót megírni Hamiltonról

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Sebastian Vettel, Ferrari
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and second placed Sebastian Vettel of Germany and Ferrari celebrate on the podium during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok az elsők között gratulált Lewis Hamiltonnak, miután a brit pilóta bebiztosította pályafutása hatodik világelsőségét. 

Méltatta a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltont generációja egyik meghatározó alakja, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel. A Ferrari pilótája az idén nem tudott labdába rúgni a Mercedes versenyzőjével szemben, hiszen a tavalyi Belga Nagydíj óta mindössze az idei Szingapúri Nagydíjon tudott nyerni, de Vettel szerint Hamilton rászolgált a sikerre.

„Most itt az ideje annak, hogy annyi jót írjanak róla, amennyit csak tudnak – nyilatkozta Vettel, miután az elsők között gratulált ellenfelének és csapattársának, az USA Nagydíjat megnyerő Valtteri Bottasnak. – Ha valaki hatszor nyer világbajnokságot, akkor megérdemli mindet. Neki is ezt mondtam” – árulta el a német pilóta.

Vettel és Hamilton kapcsolata nem volt mindig felhőtlen, de alapvetően tisztelettel viseltetnek egymás iránt, még úgy is, hogy nagyon különböző karakterek, de az évek múlásával a versenyzésen kívül is egyre több ügyben egyetértenek. A Ferrari és a Mercedes pilótája is gyakran megvédi a másikat, ha úgy érzi helyesnek, és Vettel elmondta, örülni is tud Hamilton eredményének.

„Nyilvánvalóan örülök neki. Annak nem, hogy mi nem voltunk versenyben az idén, és nagyon lemaradtunk – nyilatkozta. – Azt viszont tiszteletben kell tartani, amit az elmúlt évek során és az idén is elért, illetve, hogy a csapatával milyen erősek lettek. Örülök neki, a mi formánknak kevésbé” – foglalta össze.

Hamilton gyakran kiemelte a fiatal Ferrari-pilóta, Charles Leclerc érdemeit is, amikor a monacói versenyző kimagaslóan szerepelt, és a bajnokavatás után Leclerc sem fukarkodott az elismerésekben, bár ő, egy ifjabb generáció tagjaként másként viszonyul Hamiltonhoz.

„Én még egy világbajnokságot sem nyertem, pedig már az is hatalmas siker lenne, hatszor győzni pedig hihetetlen – ámult Leclerc, aki eddig két futamgyőzelmet tudhat magáénak, viszont ő szerezte a legtöbb pole pozíciót az idén. – Megérdemli. Elképesztő szezont futott. Őt néztem a tévében, miközben felnőttem, és hatalmas elismerés jár neki.”