Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok a helyszínen figyelte, ahogy a Barcelona hazai pályán 6:1-re legyőzi a PSG-t, és 0:4-es hátránya ellenére továbbjut a Bajnokok Ligájában.

A Barcelona látványos győzelmétől volt hangos a világsajtó, mivel a katalán csapat 6:1-re legyőzte a PSG-t a Bajnokok Ligájában, így a 0:4-es első mérkőzés ellenére is kiharcolták a továbbjutást. A meccs az F1 világát sem hagyta hidegen, bár a közismerten focirajongó Sebastian Vettel bevallotta, hogy nem látta a találkozót, mert akkor már nyugovóra tért az utolsó tesztnapja előtt.

Lewis Hamilton nem így tett, ő személyesen izgulta végig a mérkőzést a Nou Campban, ahol barátja, Neymar is pályára lépett, és két gólt is szerzett a hazai csapat színeiben. A Mercedes pilótája utána lenyűgözve beszélt az élményeiről.

Hamilton szakított időt a meccsre is Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Wolfgang Wilhelm

„Ez volt a legjobb meccs, amit valaha láttam. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ott lehettem. Már korábban is beszéltünk (Neymarral) arról, hogy megnézem valamikor a játékát, és végül tökéletesen összejött. Néhány barátom is átrepült az Egyesült Királyságból. Micsoda küzdelem volt!”

Hamilton maga is nagy küzdő, az F1-es bemutatkozása előtt minden juniorkategóriát megnyert,

amiben elindult, 2007-ben rögtön majdnem az F1-es világbajnoki címet is elhódította, de erre végül 2008-ig várnia kellett. Később kevésbé sikeres évek következtek, de 2013-ban átigazolt a Mercedeshez, és 2014-től folyamatosan csatázott korábbi csapattársával, Nico Rosberggel. Hamilton azóta még kétszer, 2014-ben és 2015-ben ismét bajnok lett.

Lehet, hogy az idén a Ferrari felnő a Mercedes szintjére Forrás: Picture-Alliance/AFP/S.Lau/Gruppo

„Nagyszerű volt látni ezt a küzdőszellemet, igazán inspiráló volt – nyilatkozta a Barcelona játékáról. – Ezek a srácok soha sem állnak le, nem adják fel, hajtottak tovább. Úgy jöttem el, hogy azt gondoltam, nekem is ezt a szellemiséget kell használnom a szezon során.”

Hamilton elárulta, még soha tapasztalt olyan hangulatot, mint a Barcelona stadionjában.

„Az egész hely szinte felrobbant az energiától. Amikor eljöttünk, mindenkinek remek kedve volt, csak fújták a kürtjeiket egész éjszaka, ahogy autóztak a környéken. Később én is eltölthettem némi időt a bajnokkal (Neymarral). Hihetetlenül jól játszott, megmutatta az érettségét, és a lenyűgöző tehetségét.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!