Alonso kívánsága 2017-re: Mindenkinek egyforma motor

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Ausztrál Nagydíj
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Australia, #14 Fernando Alonso (ESP, McLaren Honda Formula 1 Team), #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes AMG Petronas Formula One Team),
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok nem volt jókedvű az idei szezon első hivatalos sajtótájékoztatóján, Lewis Hamilton viszont ugratta őt egy kicsit, és együtt cikizték a Hondát.

Ez a szezon sem ígérkezik könnyűnek Fernando Alonso és a McLaren számára, miután a Honda új motorja a teszteken mindössze 11 kört tudott egyhuzamban megtenni, gyengének és megbízhatatlannak is bizonyult. A japán gyártó reméli, hogy a beállítások módosításával úrrá tudnak lenni a vibráción, és befejezhetik a versenyt, de Alonso így sem lelkes az eddigiek láttán.

„A helyzet mindenképpen bosszantó, és nem örülök neki, de ez van. Remélhetőleg tudunk javítani rajta – szögezte le. – Megkértem már a csapatot, hogy határozottan és gyorsan reagáljanak, mert ez a Forma-1, itt senki sem fog egy napnál vagy egy óránál tovább várni. Ez nem egy jótékonysági játék, ez a Forma-1, úgyhogy javítani kell a helyzetünkön, ritmust kell váltanunk, hogy szintet lépjünk.”

Alonso nem volt lelkes Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

A sajtótájékoztató egyik vicces pillanata volt, amikor a versenyzőket arról kérdezték, hogy mit szeretnének az F1 új tulajdonosától. Daniel Ricciardo egy futamot Las Vegasban, Sebastian Vettel egyet Németországban, Lewis Hamilton egyet Miamiban,

Alonso viszont mindenkinek egyforma motorokat kért.

Ricciardo erre azt mondta, hogy csak ne legyenek elektromos erőforrások, Hamiltonból pedig kibukott, hogy „és ne legyenek Hondák! Csak vicceltem...”

Ez azonban nem vidította fel Alonsót, aki azt mondta, szerinte nem kell csodákat várni a McLaren Hondától, mert két hét kevés ehhez a Forma-1-ben.

Csapattársa, az újonc Stoffel Vandoorne kiemelte, hogy mivel nem tudták teljesíteni az előszezoni tesztekre tervezett munkát, a McLarennek az lenne a legfontosabb, hogy minél hosszabb távokat meg tudjanak tenni Melbourne-ben. Úgy vélte, a legfőbb feladat, hogy hétvégéről hétvégére előrelépjenek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!