Vágólapra másolva!
Kisebb eltérések akadnak a Mercedes és a Ferrari háza táján, de igazi szélsőségeket ezúttal nem találunk a listán.

Bár a hétvégén még csak a Belga Nagydíj következik, egy hétre rá már a legendás monzai pályán találkozik újra a mezőny. A szezon leggyorsabb futamát általában nem a gumik határozzák meg, és ez tükröződik a pilóták rendelésein is. A versenyzők a közepes, a lágy, és a szuperlágy abroncsok közül választhattak, igazán szélsőséges eltéréseket ezúttal nem találunk.

A Pirelli keverékeit ismerve szinte természetes, hogy mindenki a szuperlágy abroncsból kért a legtöbbet, a Haas pilótái fejenként rögtön 9-et, míg a többség, köztük a Mercedes és a Ferrari pilótái is beérték 7-tel. A Red Bull egy fokkal óvatosabb volt, ők 2-5-6 arányban választottak a rendelkezésre álló abroncsokból.

Kisebb eltérés a Ferrari pilótái között Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Kisebb eltérés figyelhető meg a Mercedes és a Ferrari háza táján. Lewis Hamilton és Sebastian Vettel 1-5-7, Nico Rosberg és Kimi Räikkönen 2-4-7 arányban kért közepes, lágy és szuperlágy gumikat, de ez minden bizonnyal csak az edzésmunkát árnyalja majd elhanyagolható mértékben.

Az alsóházban szintén csak marginális különbségeket találunk, és váratlan körülmények nélkül a boksztaktika sem várható, hogy komolyan befolyásolja majd a versenyt. A pilótáknak a pályán kell eldönteniük a helyezések sorsát.

Így rendeltek a pilóták az Olasz Nagydíjra Forrás: Pirelli

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!