Alonso: Kezd normálisan működni a Honda

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Brit Nagydíj
14 ALONSO Fernando (spa) Mclaren Honda MP4 31 actionduring the 2016 Formula One World Championship, Grand Prix of England from july 8 to 10, in Silverstone, Great Britain - Photo Antonin Grenier / DPPI
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok optimistább, mint korábban volt, de még mindig úgy érzi, hogy messze vannak az élmezőnytől, bár az erőforrás megbízhatósága sokat javult.

A kudarcba fulladt első szezon után az idén már vállalható teljesítményt nyújt a McLaren Honda az F1-ben, és Fernando Alonso, a csapat kétszeres világbajnoka is úgy véli, sokkal „normálisabban” működik a szervezetük, mint korábban. A McLaren egy éve arra próbálta rávenni a Hondát, hogy más gyártóktól igazoljanak le szakembereket, de erre nem voltak hajlandók. Alonso szerint a japánok maguktól is rendet tettek a berkeiken belül.

„Most már minden sokkal logikusabb, jobban emlékeztet egy versenycsapatra, az összes létesítmény 100%-on üzemel, és a szakurai gyárban is többen dolgoznak. Egy prezentációban láttam, hogy egyelőre ugyanannyi motort használtunk az idén, mint (Nico Rosberg), engem eléggé meglepett, hogy csak háromra volt szükség. Egyre felkészültebben állunk a kihívások elé, tavaly még nagyon kiforratlan volt ez a projekt.”

Alonso optimistábban tekint előre Forrás: DPPI media/Antonin Grenier

Alonso szerint tavaly rengeteg problémát kellett egyszerre megoldaniuk. Gondot okozott a megbízhatatlanság, az apróbb operatív hibák, a gyárak sem működtek még teljesen, és nem is volt elég munkaerő, de az idén már mindent „ésszerűbbnek” tart, és üdvözölte, hogy bejutottak a középmezőny sűrűjébe, ahol kisebb előrelépések is sok pozíciót jelentenek. Ez lelkesíti is az F1-es pályafutása alkonyához érő klasszist.

„Most már optimistább vagyok, de még mindig hosszú út áll előttünk a teljesítmény terén” – foglalta össze. „A megbízhatóságunk többé-kevésbé egy szinten van a többiekkel, és az energia visszatáplálás terén is utolértük őket. A (belső égésű motor) teljesítménye terén azonban még mindig nagy a lemaradásunk, ezen továbbra is nagyon keményen dolgozunk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!