Hamilton nem árulja el, mi történt a barcelonai ütközésnél

brit nagydíj forma 1 Lewis Hamilton
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton celebrates with teammates in the paddock after winning the British Formula One Grand Prix at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 10, 2016. Lewis Hamilton streaked away to comfortably win his home British Grand Prix on Sunday, with Mercedes team-mate Nico Rosberg hanging on for a provisional second. Third was the Red Bull of Max Verstappen, but championship leader Rosberg -- suffering late gear-box trouble -- was under investigation over a radio communication that could spell further trouble for the German. / AFP PHOTO / OLI SCARFF
Vágólapra másolva!
Egy hosszú videóinterjúban azt mondta, ezt majd csak a visszavonulása után osztja meg a nyilvánossággal. Úgy érzi, mentálisan nagyon megedződött az utóbbi években. 2021-ig folytatná a versenyzést.

Az UBS Forma-1-es Facebook oldalán adott hosszú, élő videóinterjút Lewis Hamilton, aki többek között arról is beszélt, hogy ma már sokkal jobban kezeli a kudarcokat, mint fiatalon. A mercedeses csapattársával, Nico Rosberggel a Spanyol Nagydíj elején történt ütközését hozta fel példának erre.

– mondta. „Emlékszem, hogy néha három-négy napig ki sem bújtam a hotelszobámból, nem beszéltem senkivel, nem vettem fel a telefonomat. Csak megpróbáltam kikecmeregni abból a sötét veremből, amelyben ott találtam magam. Aztán valahogy sikerült pozitívba fordítanom a helyzetet. Minden szituációban meg kell keresni a pozitívumokat, és túl kell lépni a negatívumokon."

Hamilton úgy érzi, sokat tanult Forrás: AFP/Oli Scarff

„Vegyük például Barcelonát! Az egy komoly mélypont volt számomra. Bizonyos dolgokat, amiket átéltem akkor, nem fogok elárulni a visszavonulásomig. Másnap felkeltem, elmentem futni, és sokmindenen elgondolkodtam. Őrület, hogy akkor 43 pont volt a hátrányom az összetettben, amit lehetetlennek tűnt ledolgozni."

„Vannak olyan napjaim, amikor úgy érzem, vége a világnak, soha nem leszek képes megnyerni ezt a világbajnokságot, bla-bla-bla. De nézzük csak meg, hol tartok most! Egyetlen ponttal vagyok lemaradva. Ez is azt bizonyítja, hogy soha nem szabad feladni, bármi történik."

Hamilton, akit gyakran kritizálnak excentrikusnak tartott szokásai és viselkedése miatt, s aki a Forma-1-ben töltött bő kilenc éve során látványos jellemfejlődésen ment keresztül, hozzátette, hogy élvezi az önmagával vívott küzdelmet. „Csakis én tudom, mi zajlik a fejemben" – hangsúlyozta. „A saját utamat keresem. Néha tovább tart kimásznom valahonnan, megértenem, hogy mi történt. Soha nem hagyom, hogy bárki beavatkozzon a mentális folyamataimba."

A jövőjével kapcsolatban a negyedik vb-címére hajtó brit elmondta, hogy szeretne „minél nagyobb" versenyzővé válni, azt viszont nem akarja, hogy mások rekordjai határozzák meg a megítélését. Ötéves tervekben gondolkodik, de már foglalkoztatja az F1 utáni élete is. „Az ideivel együtt három évre írtam alá a Mercedeshez, utána valószínűleg még három vagy négy évig maradok, aztán abbahagyom" – mondta.

Ez azt jelentené, hogy 2021-ig vagy 2022-ig folytatja a versenyzést.

„Nem vágyok arra, hogy örökké itt legyek, még 37 évesen is viszonylag fiatal leszek. Szeretnék szembenézni más kihívásokkal is. Persze az ember nézetei és véleménye folyamatosan változik, úgyhogy ki tudja, mit fogok gondolni hét év múlva?"

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!