Vágólapra másolva!
Az időmérő után ki kellett cserélni, de az utólagos elemzés kiderítette, hogy nem rongálódott meg.

A címvédő Lewis Hamilton jó hírt kapott az Orosz Nagydíj előtt: kiderült, hogy nem veszett el az a motorja, amelyet a kínai időmérő után kellett kicserélni az autójában.

A Mercedes versenyzője már a Q1-ben kiesett, mert valamilyen gond merült fel a hajtásláncával kapcsolatban. Azt rögtön gyanították, hogy az ERS lehet a hibás, de az egységet később a brixworth-i motorközpontba szállították, ahol múlt csütörtök óta részletes vizsgálatot végeztek rajta. Végül arra a megállapításra jutottak, hogy

az MGU-H szigetelése okozhatta a problémát.

„A turbófeltöltőt is lecseréljük, akárcsak az olajszivattyúkat, miután az olajrendszerben szennyeződést találtunk" – áll a Mercedes hétfői közleményében. „A javítások elvégzését követően ez a hajtáslánc is a keretben marad, Szocsiba tartalékként visszük el."

Hamilton nem vesztett el egy motort az ötből Forrás: AFP/Greg Baker

Ez jót tesz Hamilton világbajnoki esélyeinek, hiszen a versenyzők fejenként csak öt motort használhatnak fel a szezon folyamán, és ha egy máris kiesett volna neki, a későbbiekben annak ellenére könnyen begyűjthetett volna egy büntetést a keret túllépése miatt, hogy a Mercedes négy egységgel szeretné teljesíteni a szezont.

Miután a sanghaji első kanyarban a rajtrács végéről indulva összeütközött Felipe Nasrral, Hamilton hátránya 36 pontra nőtt csapattársához, Nico Rosberghez képest – de hangsúlyozta, hogy nem adja fel a küzdelmet.

„Ennyi év alatt már megtanultam, hogy maradjak nyugodt, és nyomjam tovább a gázt, ha padlóra kerülök" – mondta. „A következő tizennyolc versenyhétvégén sokminden megtörténhet, és a csapatomban abszolút megbízok. A viszontagságok hozzátartoznak az utazáshoz: összekovácsolnak minket, erősebbé tesznek, de tudjuk, hogy együtt vissza fogunk vágni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!