Vágólapra másolva!
„Megüresedett a csapat egyik versenyzőjének helye" – írják a legnagyobb nemzetközi szaklap, az Autosport hirdetési rovatában, kiemelve, hogy a jelentkezőknek „bizonyítottan jó képességekkel kell rendelkezniük a kormányzás, a fékezés, és különösen a gyorsítás terén."

Poénos álláshirdetést adott fel a Mercedes F1-es csapata a legnagyobb nemzetközi szaklapban. Az istállók tényleg rendszeresen keresnek jelentkezőket különféle pozíciókra az Autosporton keresztül, de a Mercedes ezúttal nyilvánvalóan viccnek szánta a hirdetést, amely „szabad pilótaülés" címmel jelent meg.

„Megüresedett a csapat egyik versenyzőjének helye – írják. – Az alkalmas jelöltnek az utazó stáb tagjaként az F1-es autó működtetését kell elvégeznie a pályán rendezett események során, beleértve a bemutatókat, teszteket és nagydíjakat. Erős belső motivációval kell bírnia, éhesnek kell lennie a sikerre, és elkötelezettnek kell lennie a csapatmunka mellett.

Az FIA szuperlicence előnyt jelent."

Kiemelik továbbá azt is, hogy a jelöltnek jól kell kommunikálnia, így képesnek kell lennie visszajelzéseket adni a beállításokkal kapcsolatban, át kell látnia az ellenfelek erős és gyenge pontjait, valamint „szélsőségesen nagy türelmet kell tanúsítania a sajtó figyelmével szemben."

Az állás előnyei között megemlítik, hogy mivel a lehető legjobb teljesítményt követelik meg az alkalmazottaiktól, cserébe versenyképes juttatásokat biztosítanak, például

Mielőtt még valaki lázasan hozzálátna az önéletrajza megírásához, kénytelenek vagyunk lehűteni a lelkesedését: a Mercedesnél gondoskodtak róla, hogy senki ne jelentkezhessen az állásra, elérhetőséget ugyanis véletlenül sem adtak meg a hirdetésben...

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!