Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel utolsó köre sem volt tökéletes az időmérőn. Javult az autójuk az edzésekhez képest, de a német szerint túl agresszívan kalkuláltak a körülmények változásával, és ezzel hátrányba kerültek.

Az Abu-dzabi Nagydíj időmérőjén 3. helyet ért Daniel Ricciardónak, hogy hibátlanul vezetett a döntő pillanatokban, mivel a Red Bull másik, illetve a Ferrari mindkét pilótája rontott az utolsó Q3-as kísérletekor. Azelőtt még Kimi Räikkönen birtokolta a pozíciót, de csupán 24 ezred előnnyel, és az utolsó körök után visszacsúszott az ausztrál mögé.

Mint elmondta, nem futott tökéletes kört, ahogy Sebastian Vettel és Max Verstappen sem. "Jó időmérő volt, az autó remekül muzsikált egész nap. Ma sokkal gyorsabbak voltunk, mint az edzéseken - említette meg a pozitívumokat Räikkönen, aki zsinórban negyedszer végzett csapattársa előtt az időmérőn.

"A tőlünk telhető legjobbat nyújtottuk, ami kis híján elég volt a 3. helyhez, de

Verstappen a 11-es kanyarnál rontotta el a féktávot, és ezzel közvetve Vettel utolsó próbálkozását is, aki hiába javított az idején, az élbolyból csak a hollandot tudta megelőzni.

Vettel azt remélte, a Ferrari legyőzi a Red Bullt. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

"Az utolsó körben összekutyultam az utolsó szektort. Az előttem lévő Verstappen autójától enyhe füst szállt felém, ami kicsit megzavart - magyarázta. - A délelőtti tréning után kicsit többre számítottam. Nem arra, hogy harcolni fogunk a Mercedesszel, hanem arra, hogy legyőzzük a Red Bullt. Nem hiszem, hogy lassabbak voltunk náluk, de nekünk nem sikerült összerakni megfelelően a kört, amikor számított."

A Mercedesek mögött így tehát Ricciardo, Räikkönen, Vettel, Verstappen lesz a sorrend a rajtnál, amelynél a Ferrari kezére játszhat, hogy a Red Bullok az ultralágy keveréknél elvileg kevésbé tapadó szuperlágy gumin indulnak.

Rosszul tippelt a Ferrari

Abu-Dzabiban sajátos kihívást jelent, hogy az utolsó edzés és az időmérő között az átlagosnál nagyobb mértékben változnak a feltételek, mivel itt a naplemente tájékán rendezik a kvalifikációt és a futamot. Vettel úgy véli, csapata rosszul kalkulált, és ez visszaütött a beállításoknál.

"Kicsit nehéz volt az időmérő. Próbáltam felvenni a ritmust, de valószínűleg túl agresszívak voltunk, amikor megsaccoltuk az esti körülményeket, és mellélőttünk - ismerte el. - Csak a vége felé kezdtek összeállni a dolgok nálunk. Megszokott, hogy a délutáni és az esti körülmények között jelentősek az eltérések, és mindenki próbál beletalálni, de mi túl messzire mentünk."

Räikkönen ugyanakkor azt mondta, ő alig változtatott a beállításain. "Kicsit változtattunk az autón a harmadik edzésre, hogy jobbnak érezzem. Akkor ez nem volt ideális, de tudtuk, hogy úgyis javulni fog a tempóm, ezért nagyjából változatlanul hagytuk az autót" - nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!