Vágólapra másolva!
Sergio Pérez viszont még náluk is többet rendelt a szuperlágy abroncsokból. Az élmezőnyből a Red Bull kifejezetten visszafogott volt, de a Manoron ők sem tettek túl.

A jövő hétvégén megkezdődik az F1 igazi amerikai túrája, mivel az USA Nagydíjtól kezdve három futamot is a tengerentúlon rendeznek. Texasba 2012 óta látogat el a mezőny, így a csapatok már jól ismerik a tavaly eső áztatta Circuit of the Americast, de az idén már háromféle gumikeveréket használhatnak a pályán, így ezúttal is akadnak majd új tapasztalatok.

A Pirelli a közepes, a lágy és a szuperlágy gumikat szállítja az istállóknak, de a Ferrarinak és a Saubernek nem igazán kell a közepes, fejenként csak 1 szettet rendeltek ebből a pilótáiknak. A lágy (5) és a szuperlágy (7) már népszerűbb, mindkét istálló pilótái rövid, de gyors etapokra készülnek, így várhatóan a futamon is viszonylag sok kerékcserét hajtanak majd végre.

A szuperlágy a kedvenc a Ferrarinál Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

A Mercedesnél egy kicsit visszafogottabban választottak, a szuperlágy (6) szettek rovására rendeltek néhány közepes keverékű abroncsot, a Red Bull pedig még óvatosabb volt, így Max Verstappennek kétszer annyi közepes keverékű szettje (4) lett, mint Nico Rosbergnek. Érdekesség, hogy Sergio Pérez a lággyal nem szimpatizál, ő 3-2-8 arányban rendelt gumikat.

A Manor ezzel szemben csak 5 szuperlágy szettet kért versenyzőinek, nekik a lágy lesz a leggyakrabban használt abroncsuk, így nemcsak az élmezőnyben, hanem a sereghajtók között is változatos stratégiák várhatók az austini hétvégén.

A pilóták gumiválasztása az USA Nagydíjra Forrás: Pirelli

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!