Élő:
Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke szeretné, ha versenyzői között az idén szorosabb lenne a küzdelem. Nem ő határozza meg a célt, ami az elnök szerint a világbajnoki cím, de igyekszik elérni.

A Ferrari 2015-ben néhány győzelemmel is beérte, de Sergio Marchionne, a vállalat elnöke az idei évre már egyértelműen a világbajnoki cím megszerzését tűzte ki célul. A Mercedest tavaly csak három futamon győzték le, mindhárom alkalommal a ferraris Sebastian Vettel jóvoltából.

"2016-ban vissza kell térnünk a csúcsra. Nem spóroltunk az erőfeszítésekkel" - jelentette ki Marchionne Milánóban, ahol bevezették a helyi tőzsdére a Ferrarit. "Ausztráliában mi akarunk a legyőzendő csapat lenni. Tisztában vagyunk vele, hogy az ellenfeleink erősek, de nem félünk tőlük. Mi vagyunk a legsikeresebb istálló a Forma-1 történetében."

MONZA (ITALIA) © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

A csapatot irányító Maurizio Arrivabene ugyanakkor nem akart hangzatos elvárásokat megfogalmazni. "Marchionne az elnök, ezért az ő joga kitűzni a célokat. Nekem az a feladatom, hogy el is érjük őket, nincs gondom ezzel" - mondta. "Majd az első teszten kiderül, hol állunk a többiekhez képest, és van-e okunk az optimizmusra."

Arrivabane egyúttal megemlítette: szeretné, ha többször nőne fel Vettel mellé Kimi Räikkönen, aki hiába szerepelt eredményesebben, mint 2014-ben, sokszor így sem tudta tartani a lépést csapattársával, és csak háromszor állt fel a dobogóra.

"Egész jól teljesített a szezon második felében, de azt szeretném, ha kiélezettebb lenne a küzdelem közte és Vettel között" - mondta róla Arrivabene. Vettel 278, míg Räikkönen 150 ponttal zárta az idényt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!