Vágólapra másolva!
A brit teljes mértékben magára vállalta a felelősséget a Magyar Nagydíj után, állítása szerint régóta nem vezetett ilyen rosszul. Rosberg azt hitte, Ricciardo nem fogja újra megtámadni az ütközésük előtt.

Lewis Hamilton az idei Magyar Nagydíj összes edzését megnyerte, és a pole pozíciót is több mint fél másodperces előnnyel szerezte meg Nico Rosberg előtt. Ezek után mindenki arra gondolt, hogy vasárnap is simán bezsebeli a győzelmet egyik kedvenc pályáján, azonban teljesen másképp alakult a versenye, és végül csak a 6. helyen ért célba.

Hamilton már a rajt után visszaesett a 4. helyre, majd a kavicságyat is megjárta, és a 10. helyen találta magát. Később visszakapaszkodott a 4. pozícióba, de a Safety Car-fázis után összeütközött Ricciardóval, amiért áthajtásos büntetést kapott, és az első szárnya is megsérült. Ekkor már nem is haladt pontszerző helyen, de néhány előzésnek és a többiek problémáinak köszönhetően végül szerzett 8 pontot.

"Hihetetlenül furcsa volt a mai verseny" - nyilatkozta Hamilton a futam után, amelyről a csapatfőnök Toto Wolff azt mondta, hogy "több incidens történt, mint az egész szezonban". "Megérdemeltem egyáltalán, hogy pontokat szerezzek? Most ki kell fújnom magam, és a következő versenyre erősebben kell visszatérnem."

Hamilton nagyon elégedetlen volt a saját teljesítményével - további képekért a Magyar Nagydíjról kattintson a képre! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Már nagyon régóta nem vezettem olyan rosszul, mint ma" - tette hozzá. "Nem tudom, hogy a koncentrációmmal volt baj, vagy mi történt, de igyekszem túltenni magam rajta. A verseny végéig keményen hajtottam, de mindig akadályba ütköztem. Olyan volt, mintha mindig két út közül kellett volna választanom, és én minden egyes alkalommal a rosszat választottam."

Rosberg azt hitte, övé a kanyar

Hamilton a Mercedes stratégiáját dicsérte, hiszen szerinte csak a csapaton múlt, hogy végül mégis pontokat tudott szerezni, ráadásul Rosberg 8. helye miatt még növelte is az előnyét a világbajnokságban. A német jó úton haladt a dobogó felé, amíg a 64. körben össze nem ütközött az őt támadó Ricciardóval, és egy defekt miatt kereket kellett cserélnie.

"Azt feltételeztem, hogy már az enyém volt a kanyar, mert az ideális íven haladtam" - mondta a koccanásról. "Ricciardo túl későn fékezett, ezért egyenesen továbbhajtott, de az első szárnyát még mellettem hagyta, és nem húzódott vissza."

Rosberg elismeri, hogy versenybaleset történt, szerinte félreértették egymást Ricciardóval. Ez persze nem vigasztalja, és "nagyon csalódottnak" nevezte magát az eredmény miatt. "Jól vezettem, és a 64. körig nagyon elégedett voltam a versenyemmel. Utána viszont sehol sem voltam" - kesergett. "Kár érte, de ez a sport nagyon kemény tud lenni, pillanatok alatt rengeteg pontot veszíthetünk."

Hamilton a négyhetes nyári szünet előtt 21 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot a csapattársa előtt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!