Vágólapra másolva!
Az állásáért küzdő finn egyre nehezebb helyzetbe kerül, már a Ferrarihoz közel álló olasz sajtó is keményen kritizálja. A csapatfőnök szerint ősszel döntenek a jövőjéről.

Kimi Räikkönen tavaly tért vissza a Ferrarihoz, és az autójával az egész idényben elégedetlen finn csúnyán kikapott csapattársától, Fernando Alonsótól. Idén Sebastian Vettellel kell csapaton belül megküzdenie, és egyelőre a némettel sem tudja tartani a tempót, bár lényegesen biztatóbban indult az idénye, és állítása szerint jobban is érzi magát a csapatnál.

Räikkönen a Kanadai Nagydíjon egy megpördülés miatt vesztett el egy dobogós helyet, a következő versenyen, Ausztriában pedig már a Q1-ben kiesett az időmérőn, a versenyen pedig az első körben elvesztette az uralmát az autója felett, aminek egy csúnya baleset lett az eredménye. Az incidensek a lehető legrosszabbkor történtek a finn számára, hiszen a Ferrari most fontolgatja, hogy megtartsák-e őt a 2016-os idényre is.

Noha nem egyértelmű, hogy az említett hibákat mennyire lehet Räikkönen számlájára írni, a Ferrarihoz közel álló olasz sajtó az Osztrák Nagydíj után keményen kritizálta a 2007-es világbajnokot.

Räikkönennek igyekeznie kell, ha a Forma-1-ben akar maradni Forrás: AFP

„A kanadai fiaskó után mindenki Räikkönen válaszára várt, és meg is kaptuk. Az időmérőn nehéz elaludni, ő mégis megtette. A Ferrarival nehéz a hetedik sorba kvalifikálni, de neki ez is sikerült" – írta a Sport Mediaset egyik újságírója, aki hozzátette, a spielbergi baleset pont akkor történt, „amikor Marchionne kijelentette, hogy Räikkönen jövője a saját kezében van."

A La Repubblica napilap szerint Räikkönen az ausztriai teljesítményével „tönkretette az esélyeit a szerződéshosszabbításra". Az Autosprint főszerkesztője, Alberto Sabbatini pedig azt találgatja, mi okozhatta Räikkönen montreali és spielbergi hibáját. Szerinte elképzelhető, hogy a finn egyszerűen elfelejtette kikapcsolni az indulásnál használt motorvezérlést.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene Ausztriában azt mondta, még korai lenne Räikkönen jövőjéről dönteni, de a finnek valóban igyekeznie kell, ha maradni szeretne. A Turun Sanomatnak vasárnap azt mondta, csak a szeptemberi Olasz Nagydíj után fognak dönteni Räikkönen sorsáról.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!