Vágólapra másolva!
Hiába óriási a Mercedes fölénye, Arrivabene továbbra is reménykedik benne, hogy meglesz a második futamgyőzelem. Elismeri azonban, hogy a németek jelenleg erősebbek náluk.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene az idény előtt elmondta, akkor lenne elégedett, ha a csapat két futamgyőzelmet aratna a 2015-ös szezonban. Egy ideig úgy tűnt, az eredeti célkitűzésnél akár jobban is teljesíthetnek, hiszen Sebastian Vettel már a második futamon győzelmet aratott Malajziában, és többször is megszorongatták a Mercedeseket.

Az utóbbi néhány versenyen azonban sem Vettel, sem Kimi Räikkönen nem tudott beleszólni a Mercedesek csatájába, a Kanadai Nagydíjon pedig a dobogóra sem állhattak fel: a német a mezőny végéről indulva 5. lett, a finn pedig egy megpördülés után veszítette el a 3. helyet. Arrivabene ennek ellenére azt mondja, a Ferrari nem változtat az elvárásain, továbbra is az a céljuk, hogy futamot nyerjenek.

„Ha változtatnánk a céljainkon, az olyan lenne, mintha megadnánk magunkat" – jelentette ki. „Ha minden versenyen csak a dobogóik jutunk el, az unalmassá válhat, de még mindig jobb, mintha rosszabb eredményeink lennének."

A Ferrarinak nehéz hétvégéje volt Kanadában Forrás: AFP

Jól sikerültek a fejlesztések

Arrivabene szerint „a Ferrarinak meg kell tartania a helyét a dobogón, és felfelé, nem pedig lefelé kell törekednie", ezen pedig nem változtat a gyengébb kanadai hétvége. Ugyanakkor arra szólította fel a csapatát, hogy ismerjék el, a Mercedes jelenleg jobb munkát végez náluk. Ezért nem tudták felvenni velük a versenyt annak ellenére sem, hogy a Kanadában bevetett motorfejlesztésük állításuk szerint javított a teljesítményükön.

„A fejlesztésektől megkaptuk az a pozitív változást, amire vártunk" – mondta Arrivabene. „Sajnos a hétvégénk számos tényező miatt nem alakult jól, de a motorral jó irányba haladtunk."

„Még mindig hosszú út áll előttünk. Alázattal kell dolgoznunk, és el kell ismernünk, hogy a Mercedes jelenleg erősebb nálunk. Nem gondolhatjuk azt, hogy azonnal be tudjuk hozni a lemaradásunkat, és minden futamon megverhetjük őket" – magyarázta. „Ez nem lenne reális, de tényleg láttunk biztató jeleket ezen a hétvégén is."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!