Vágólapra másolva!
Szerinte a Toro Rosso tökéletes munkát végzett Austinban, és ő is hibátlanul vezetett. Sainz a büntetése ellenére is nagyon boldogan nyilatkozott.

Rosszul kezdődött a Toro Rosso vasárnapja Austinban, hiszen a délelőttre halasztott időmérőn Carlos Sainz már a Q1-ben összetörte az autóját, és csak az utolsó helyről indulhatott. A mérlegen némileg javított Max Verstappen 10. rajthelye, de az istálló igazán csak a futam után örülhetett: az idei egyik legjobb teljesítményüket nyújtva a 4. és a 7. helyen végeztek az autóik.

Verstappen a 4. helyével beállította az eddigi legjobb F1-es eredményét, de úgy érzi, ez a versenye még jobban sikerült, mint a hungaroringi. „Nagyon élveztem a mai futamot. A 4. hely nagyszerű, ennél többre ma nem lettünk volna képesek. Nagyon, nagyon boldog vagyok" – nyilatkozta a 18 éves holland.

„Jókat csatáztam, és összességében ez volt az eddigi legjobb versenyem. Minden úgy alakult, ahogy kellett: én nem hibáztam, a stratégiánk pedig tökéletes volt, a csapat mindig jó döntéseket hozott" – magyarázta Verstappen, aki ezúttal is agresszívan vezetett, és a Ferrarikkal is látványos küzdelmet vívott, Räikkönen még panaszkodott is rá a csapatrádión.

Verstappen élvezte a kemény csatákat Forrás: AFP

Verstappen örült, hogy a Toro Rosso nem választott túl kockázatos stratégiát a folyamatosan száradó pályán. „Nehéz volt megállapítani, mikor kell slick gumira váltanunk, hiszen egy túl korai cserével sok időt veszthettünk volna. Inkább megvártuk azt a pillanatot, amikor egy slickeket használó versenyző viszonylag jó köridőket futott" – mondta. „Miután megkaptam a lágy gumikat, óvatos voltam, mert tudtam, hogy kímélnem kell őket. Végül sikerült nagyszerű helyen célba érnünk, és ezért szeretnék köszönetet mondani az egész csapatnak."

Sainz is élvezte

Az utolsó helyről induló Sainz a rajt utáni kavarodást kihasználva rögtön több pozíciót előrelépett, majd ő is kemény csatákat vívott a pontszerző helyekért. A kockás zászló a 6. helyen intette le Jenson Button előtt, de a futam után 5 másodpercet hozzáadtak az idejéhez, mert túl gyorsan hajtott a bokszutcában.

„Micsoda őrült, elképesztő verseny volt!" – lelkendezett. „A rajttól a célig gyorsak voltunk, nagyon örülök ennek az eredménynek. Hihetetlen, hogy a 20. helyről rajtoltam, és a 6.-on értem célba. Oké, valójában a 7.-en – kár, hogy nem működött a sebességszabályozó a bokszutcában, de a mosolyt így sem lehet letörölni az arcomról."

Sainz nagyon élvezte a fordulatos versenyt, és örült, hogy a reggeli hibája után a csapata is elégedett volt vele. „Köszönetet kell mondanom a csapatnak, mert időben felkészítették az autómat a futamra – örülök, hogy ilyen remek eredménnyel ajándékoztam meg őket a reggeli gondok után" – mondta. „Max is remek munkát végzett, és nagyszerű, hogy ma ilyen sok pontot szereztünk. Egyértelműen megérdemeltük."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!