Vágólapra másolva!
Legalábbis Hamilton számára, hiszen a gyerekkori álma válna valóra, ha utolérné Sennát. Ha sikerül, új célokat kell keresnie a karrierjében.

Lewis Hamilton elismerte, új célokat kell keresnie a karrierjében, ha idén megnyeri a harmadik világbajnoki címét, hiszen gyerekkora óta ezt a számot szerette volna elérni. Három bajnoki címet nyert ugyanis a példaképe, Ayrton Senna is, ezért a brit úgy érzi, a címvédéssel felérne a karrierje csúcsára.

„Számomra ez olyan lenne, mintha megmásztam volna a Mount Everestet. El kellene gondolkoznom rajta, hogy mihez kezdjek ezután" – nyilatkozta az USA Nagydíj előtt, ahol jó esélyei vannak a harmadik bajnoki cím bebiztosítására. „Számomra nem létezik ennél magasabb hegy, de talán az alacsonyabbakon is találok ugyanekkora kihívást."

Hamilton azonban biztos benne, hogy három vb-címmel is ugyanolyan éhes lesz a sikerre, mint eddig. „Továbbra is nyerni akarok majd, ez soha nem fog megváltozni. A versenyzői szellem a véremben van" – jelentette ki. „A múltkor például bowlingozni mentem, és bár néhány lány volt velünk, képtelen voltam őket nyerni hagyni. Nem is tudom elképzelni, hogy ne küzdjek a győzelemért."

Hamilton utolérheti Sennát a bajnoki címek számában Forrás: AFP

Nyugodtan várja a versenyt

A brit sokkal nyugodtabban készül a szezon utolsó versenyeire, mint tavaly, hiszen négy futammal az idény vége előtt nagy előnnyel vezeti a bajnokságot. Már Austinban bebiztosíthatja a bajnoki címet, ha Sebastian Vettelnél 9, Nico Rosbergnél pedig 2 ponttal többet szerez vasárnap. Hamilton azonban igyekszik nem sokat gondolni erre.

„Egyelőre olyan érzés, mintha egy átlagos hétvégére készülődnék, és ennek örülök" – mondta. „Tavaly nagyon feszült voltam az utolsó versenyen, mert nem tudtam, megnyerem-e a bajnokságot. Idén viszont négy futammal a bajnokság vége előtt jó helyzetben vagyok."

„Arra koncentrálok, hogy még négy verseny hátra van a bajnokságból. Az a célom, hogy Abu-Dzabiban haladjak át bajnokként a célvonalon, nem pedig Austinban. Persze remek lenne, ha így történne, de még nincs rajtam nagy nyomás."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!