Vágólapra másolva!
A McLarennel eredetileg egy kerékcserét akartak, de utána többször is változtattak a terven. Sergio Pérez már érti, miért kapott büntetést.

A McLarennek Jenson Button spái 6. helyével sikerült megelőznie a Force Indiát a csapatok bajnokságában. A brit versenyző akár jobb eredményt is elérhetett volna, mert a táv kétharmada után a 3. helyen haladt, és elvileg megtehette volna, hogy már nem áll ki kerékcserére, de a körülmények úgy hozták, hogy mégis ki kellett mennie még egy szett gumiért.

Button azt mondja, hibáztak a taktikával. "Eredetileg egykiállásos taktikát terveztünk. Hibáztunk azzal, hogy túl korán mentünk ki az első kerékcserére. Az egy kiállásról átváltottunk a két kiállásra, majd vissza az egyre, de a balelső gumi tropára ment." - nyilatkozta a BBC-nek. "Úgy vélem, hogy kicsit nyugtalanná váltunk akkor, amikor mások először kiálltak a bokszba."

"Amikor megpróbáltunk visszaváltani az egy kiállásra, szóltam, hogy 'srácok, ezzel a szett gumival képtelen leszek még 12 kört megtenni', ezért beiktattunk még egy kiállást."

A fejlődésnek viszont örül. "Kellemes érzés közel végezni a Mercedesekhez és az egyik Red Bullhoz (Mark Webberéhez). Fejlődünk" - tette hozzá. "Már nagyjából elégedett vagyok az autó vezetésével, bár természetesen van még hely a javulásra a tempóval. Ami jó, hogy tudjuk, mely területekre kell koncentrálnunk."

Jenson Button 6. lett a Belga Nagydíjon Forrás: AFP

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy érzi, Buttonnak összejöhetett volna az első idei dobogós eredmény, ha sikerül kiviteleznie az egykiállásos taktikát - annyi biztos, hogy nehéz dolga lett volna, mert csak 3-4 másodperces előnye volt a frissebb gumikon haladó Lewis Hamiltonnal szemben.

Sergio Pérez az utolsó körökben vesztette el a még pontot érő 10. helyet Daniel Ricciardóval szemben. A McLaren másik pilótájának versenyét egy bokszutcán áthajtásos büntetés tette tönkre, melyet azért kapott, mert a Les Combes féktávján előzés közben leszorította Romain Grosjeant. Először nem értette, miért kapott büntetést.

"Semmi rosszat nem csináltam" - reklamált még a verseny közben rádión. "Már enyém volt a kanyar." A leintés után azonban vélhetően átértékelte a véleményét. "Szerencsétlen volt, ami Romain-nel történt. Elé kerültem, bevettem a kanyart, de már értem, hogy miért kaptam büntetést."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!