Vágólapra másolva!
A francia szerint a közvéleményben hamis kép él a Toro Rosso versenyzőiről, és Ricciardo csak a kiegyensúlyozottabb teljesítménye miatt lehet vonzóbb opció a Red Bull számára.

Noha Jean-Eric Vergne nemrég elismerte, hogy Daniel Ricciardo jobban teljesít nála a 2013-as idényben, úgy tűnik, a franciát mégis zavarja, hogy a Red Bull láthatóan a csapattársát preferálja a Mark Webber megüresedett helyéért folyó küzdelemben. A Red Bull a fiatal versenyzők júliusi tesztjén is Ricciardónak adott lehetőséget, és több nyilatkozatban jelezték, hogy Vergne még nem áll készen a csapatváltásra.

A francia azonban egy L’Equipe-nek adott interjúban kijelentette, Ricciardo teljesítménye csak azért tűnik jobbnak idén, mert az ausztrál eddig több versenyen tudott célba érni. „A Red Bull világbajnok csapat, ezért olyan versenyzőre van szükségük, aki minden versenyen pontot tud szerezni” – nyilatkozta a 23 éves francia, aki eddig két ponttal többet gyűjtött idén, mint csapattársa. „Ha megnézzük az eredményeket, láthatjuk, hogy Ricciardo az összes versenyt be tudta fejezni, én viszont nem. Ráadásul több pontot is szereztem.”

Vergne-nek idén négy versenyt kellett idő előtt befejeznie Forrás: Toro Rosso

Vergne valószínűleg elfeledkezett arról, hogy Ricciardónak Ausztráliában és Monacóban is fel kellett adnia a versenyt, de tény, hogy az ausztrál így is kettővel kevesebb kiesést könyvelhetett el. „Azokon a futamokon, ahol nekem sem voltak problémáim, a földbe döngöltem a csapattársamat – sehol sem volt hozzám képest” – mondta a francia, aki ennek ellenére megérti, hogy a címvédő istálló miért Ricciardo leigazolását fontolgatja a másik jelölt, Kimi Räikkönen mellett.

„Tudom, hogy milyen kockázatos egy olyan fiatal pilótát szerződtetni, mint én vagy Daniel. Még nehezebb a helyzet, ha látják, hogy az egyik versenyző nem tudja befejezni az összes versenyt” – magyarázta. „A döntés nem csak (Christian) Horneren fog múlik. Adrian Newey-t is megkérdezik, ahogy Dietrich Mateschitzt és Helmut Markót is.”

Vergne egyébként abban sem lehet biztos, hogy a Toro Rossónál megtarthatja az állását. Amennyiben a Red Bull Räikkönent választja, Ricciardo vélhetően marad az osztrákok fiókcsapatánál, akik jövőre állítólag már az F1-ben szeretnék látni a portugál tehetséget, Antonio Felix da Costát is.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!