Vágólapra másolva!
A Sport Bild értesülése szerint a Red Bull mellett a Ferrari is érdeklődhet Kimi Räikkönen szerződtetése iránt. A finn versenyző korábban már három szezont töltött az olasz csapatnál.

Továbbra sem dőlt el, hogy Kimi Räikkönen melyik csapatnál folytatja a pályafutását a Forma-1-ben. A finn versenyző nem feltétlenül akar távozni a Lotustól, de a maradásához bizonyos garanciákat akar. Ezek közül a legfontosabb, hogy a csapat hosszú távon versenyképes maradjon, és úgy tűnik, új befektetőjük révén a pénzügyi háttér adott lehet ehhez, s nem mellesleg így ezentúl valószínűleg Räikkönen fizetése sem fog késni.

A Red Bull szintén ajánlatot tehet Räikkönennek, akivel a Forma-1-ből az idény végén távozó Mark Webbert pótolnák. A Sport Bild úgy tudja, a bajnokságban 2010 óta verhetetlen istálló 15 millió eurós fizetést kínál a pilótának, amit kiegészítenek teljesítményhez kötődő bónuszokkal, továbbá az Ice 1 Racing nevű motokrossz csapatát is szponzorálnák. (A Forma-1-es versenyzők idei fizetéséről itt olvashat.)

A német sportlap ugyanakkor arról is beszámolt, hogy már a Ferrari is érdeklődik Räikkönen iránt. Nem tudni, hogy ennek az információnak mekkora a valóságtartalma, de az elképzelhető, hogy a Ferrari nem ugyanazzal a versenyzőpárossal vág neki a következő évnek, mint az ideinek.

Kimi Räikkönen már volt a Ferrari tagja Forrás: Ferrari

Felipe Massa helye továbbra sem biztos, noha a brazil bízik a szerződéshosszabbításban. "Szerintem jó esélyem van a Ferrarinál maradni" - mondta korábban. "Optimista vagyok abban a tekintetben, hogy maradhatok a Forma-1-ben és itt (a Ferrarinál)." A Magyar Nagydíjon olyan hírek is megjelentek, hogy a csapattal 2016 végéig szerződésben álló Fernando Alonso viszont már jövőre eligazolhat, és a Red Bullnál köthet ki. A versenyző menedzsere közölte, hogy bár valóban tárgyalt a Red Bullt irányító Christian Hornerrel, a megbeszélésen nem Alonso, hanem a szintén általa képviselt ifjabb Carlos Sainz jövője volt a téma.

Raikkönen 2007 és 2009 között már volt a Ferrari versenyzője, első szezonjában a bajnokságot is megnyerte.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!