Vágólapra másolva!
A Brit Nagydíj második szabadedzésén balesetet szenvedett brazil versenyző azt állítja, azért csúszott meg, mert hideg gumival ráhajtott egy nedves foltra.

A Ferrari nem brillírozott a Brit Nagydíj két első szabadedzésén, Fernando Alonso csak a 10. helyet szerezte meg a száradó pályán délután, míg csapattársa, Felipe Massa csak a 22. lett, mivel délután pár kör elteltével falhoz csapta a Ferrariját.

"Nagyon csalódott vagyok a ma történtek miatt, mivel a baleset értékes időmbe került, ami alatt a gumik viselkedését kellett volna kitapasztalnom" – mondta Massa a baleset után. "A kanyar kijáratánál egy olyan részére futottam rá a pályának, amelyik még mindig nagyon nedves volt, és elvesztettem az uralmamat az autó felett. Abban a pillanatban a Pirelli kísérleti kemény gumijai, melyeket használhattunk ma, még nem érték el az üzemi hőfokukat, és nem tudtam elkerülni az ütközést. Szerencsére az autó csak enyhén sérült az orr-részénél, holnap ott folytathatjuk a munkát, ahol ma abbahagytuk. Fernando autója jól ment a hosszú etapon, ma az időjárás nem segített, de holnapra jobb időt mondanak, ami okot jelent nekünk az optimizmusra."

Massa autója csak könnyebben sérült Forrás: AFP

Pat Fry technikai igazgató szerint Massa balesete után a csapat nagyobb része már Alonsóra koncentrált, főleg azt vizsgálták, hogyan bírják a lágyabb (itt közepes) gumik a hosszú etapok megterheléseit.

"Reggel elvesztettük az első szabadedzést az eső miatt, és az összes el nem végzett munkát délutánra kellett átcsoportosítanunk" – nyilatkozta Fernando Alonso. "Fontos volt, hogy adatokat gyűjthettünk a gumik viselkedéséről, mert ez itt is kulcsfontosságú lesz. Silverstone-ban olyan aero-csomagra van szükség, amelyik jól működik a nagy sebességgel vehető kanyarokban, mert ennek a pályának ez a jellegzetessége" – tette hozzá.