Vágólapra másolva!
A 38 éves pályamunkás Esteban Gutiérrez Sauberjét segített menteni, amikor rátolatott egy daru. Kritikus állapotban szállították kórházba.

Halálos sérüléseket szenvedett egy beavatkozó bíró a Kanadai Nagydíjon, amikor elütötte egy daruskocsi, miközben Esteban Gutiérrez falnak csapódott Sauberjét segített menteni.

A mexikói versenyző a pálya második kanyarjánál járt pórul néhány körrel a verseny vége előtt. A 38 éves sportbíró is azok között volt, akik a baleset helyszínére siettek, de Jacques Bouchard, a rendezvény főorvosának elmondása szerint a daru kezelője nem vette észre, hogy elesett, így éppen rátolatott a járművével. A férfit a mentők a helyszínen ellátták, mielőtt kritikus állapotban, helikopterrel elszállították a Sacré Coueur Kórházba, írja a Montreal Gazzette.

Bouchard azt mondta, a sérült csak rövid ideig volt magánál a baleset után. "Átment a testén egy óriási kerék, úgyhogy töréseket szenvedett" - magyarázta. "Egyelőre csak ennyit tudunk. Hogy a tüdeje sérült-e? Nem hisszük. Agykárosodást szenvedett? Azt sem hisszük." Egy orvos egyébként a közelben állt, ezért azonnal odarohant, és fél percen belül megkezdte a férfi ellátását, az életét végül mégsem sikerült megmenteni: a kórházban belehalt a sérüléseibe.

2000 óta ő a harmadik sportbíró, aki életét veszti egy F1-es versenyhétvégén. A 2000-es Olasz Nagydíjon Paolo Ghislimbertit egy leszakadt kerék találta fejbe, akárcsak egy évvel később, Ausztráliában Graham Beveridge-et.

Gutiérrez a bokszból kihajtva vesztette el uralmát Sauberje felett. "Amikor a második kerékcserémet követően visszatértem a pályára, és megérkeztem az első kanyarhoz, a huppanókon fékeztem, ettől leblokkoltak az első kerekeim, és nem tudtam megállni" - ismerte el.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!