Vágólapra másolva!
A Kanada Nagydíj előtti kötelező autogramosztáson egymás mellé ültették a két, Monacóban ütköző versenyzőt. Räikkönen még mindig mérges Pérezre.

Sergio Pérez sokáig bátran tört előre a Monacói Nagydíjon, a 70. körben azonban elfogyott a szerencséje, amikor Kimi Räikkönent próbálta megelőzni a sikánnál. Korábban ugyanott megelőzte csapattársát, Jenson Buttont, és később Fernando Alonsónak is csak úgy sikerült előtte maradnia, hogy levágta a kanyart, ezért utólag el kellett engednie a mexikóit.

Räikkönen nem adta könnyen a bőrét, a belső ívre húzódott Pérez támadáskor, és falhoz préselte a McLarent, aminek következtében mindketten pórul jártak: a Lotus defektet kapott, Péreznek pedig fel kellett adnia a futamot a tönkrement fékhűtők miatt. Noha a sportfelügyelők senkit sem büntettek az ütközésért, Räikkönen még mindig bosszús.

"Beszéltem a sportfelügyelőkkel, akik versenybalesetnek minősítették az esetet. Én viszont nem így látom. Azt mondták, hogy én nem csináltam semmi rosszat, tehát valaki nyilván csinált" - közölte a hétvégi Kanadai Nagydíj helyszínén, Montrealban.

"Tudom, hogy Charlie (Whiting versenyigazgató) beszélt Pérezzel, de nem tudom, hogy miről. Itt nyilván meg fogjuk vitatni ezt."

Räikkönen sokáig maga mögött tartotta Pérezt Forrás: AFP

Räikkönen feldúltan azt nyilatkozta Monacóban, hogy a balesetekre hajlamos Pérezt "valakinek talán fel kellene pofoznia." Mint elmondta, továbbra is mérges rá.

"Nem érzek másképp most sem. Semmi sem változtat a tényen, hogy tönkretette a versenyünket. Ha egy év múlva megkérdeznek, ugyanez lesz a vége."

Pérez a pofozásos véleményt Räikkönen futam utáni feldúltságának tudja be. "Emberek vagyunk, és aki nagyon csalódott, dühös, az rögtön kritizálni akar valakit" - mondta. "Én úgy éreztem, hogy tönkretette a versenyemet, ő meg azt, hogy én az övét."

Saját magát tehát nem érzi felelősnek a balesetért. "Sok előzést hajtottam végre a határokat feszegetve, és végül az egyik rosszul sült el. Mindazonáltal úgy gondolom, hogy a manővereim helyesek voltak. Nem csináltam semmilyen butaságot sem" - jelentette ki.

"Ha megnézik, olyanokat támadtam, mint Jenson, Fernando és Kimi, aki a bajnoki címre gondolnak. Éppen ezért fel sem merült bennem, hogy Kimi rám fogja csukni az ajtót, pedig végül ez történt."

A Kanadai Nagydíj szervezői a jelek szerint megpróbálták kibékíteni a két pilótát: a kötelező csütörtöki autogramosztáson egymás mellé ültették Räikkönent és Pérezt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!