Vágólapra másolva!
A Williams brazil versenyzője kapta az idei Lorenzo Bandini díjat, melyet a tehetséges pilótáknak ítélnek oda minden évben. Korábban Michael Schumacher is megkapta.

A Lorenzo Bandiniról, a Ferrari tragikus balesetben elhunyt versenyzőjéről elnevezett díjat minden évben odaítélik egy olyan Forma-1-es pilótának, akinek teljesítménye a karrierje elején nagy tehetségről árulkodik.

1992 óta osztják ki - eleinte nem minden évben ítélték oda valakinek -, és a díjazottak közé napjaink élmezőnyének mindegyik tagjai bekerült. Jenson Button (2001), Kimi Räikkönen (2004), Fernando Alonso (2005), Mark Webber (2006), Felipe Massa (2007), Sebastian Vettel (2009), Lewis Hamilton (2010) és Nico Rosberg (2011) is részesült ebben az elismerésben, sőt még Michael Schumacher (2003) is, bár ő ekkor már régóta sikeresen szerepelt az F1-ben.

Idén Bruno Sennának, a Williams brazil versenyzőjének ítélte oda a zsűri a díjat. "Nagy megtiszteltetés, hogy megkapom a Lorenzo Bandini díjat, különösen úgy, ha figyelembe vesszük, hogy milyen kiváló pilóták kapták meg korábban" - mondta Senna, aki pályafutása során négy futamon szerzett pontot, összesen 17-et. "Nagyon várom a következő hónapban rendezett díjátadó ceremóniát, amely pazar eseménynek ígérkezik."

Egészen pontosan július 15-én, Brisighellában, Bandini szülővárosában lesz az ünnepség, amelynek keretében Senna saját versenyautójával haladhat végig a várost Faenzával összekötő, 12 kilométer hosszú úton.

Forrás: Williams

A nagy tehetségnek tartott Bandini egy Forma-1-es futamgyőzelmet aratott (1964-ben Ausztriában), és három évvel később, a Monacói Nagydíjon szenvedett halálos égési sérüléseket, miután Ferrarijával a falnak csapódott az alagutat követő kanyarkombinációban.