Vágólapra másolva!
Gerhard Berger továbbra is pipa Michael Schumacher és Nico Rosberg spái helycseréje miatt. Az osztrák szerint a hétszeres világbajnok már nem képes legyőzni csapattársát.

Gerhard Berger már korábban kijelentette, hogy felesleges színjátéknak tartja a Mercedes GP spái taktikázását, az osztrák szerint Michael Schumacher egyértelmű csapatutasítással került Nico Rosberg elé. Berger úgy véli, a Mercedesnek nem az ötödik, hatodik helyen kellene cserélgetni pilótáit, hanem olyan autót kellene építenie, mellyel győzni is lehet.

Berger egy újabb interjúban megerősítette kritikáját, szerinte már csak azért is kellemetlen az ügy a Mercedes számára, mert Schumacher már nem éri el Rosberg szintjét. "Véleményem szerint Rosberg Vettel-szintű pilóta, aki a megfelelő autóval futamokat és világbajnoki címet nyerhetne" - fogalmazott Berger.

"Schumacher már nem képes őt legyőzni. Michael ennek ellenére továbbra is jó, legalább annyira, mint Mark Webber, Vettel csapattársa a Red Bullnál." Berger véleményét alátámasztja, hogy az egyelőre futamgyőzelem nélkül álló Rosberg az időmérőkön rendre elveri Schumachert, a háziverseny állása 11-1 Rosberg javára.

Forrás: Mercedes