Vágólapra másolva!
Egy madridi befektetőcsoport, a Thesan Capital szerzett többségi tulajdonrészt a mezőny sereghajtójában.

José Ramón Carabante helyett immár a Thesan Capital a Hispania Racing Team új többségi tulajdonosa, miután hétfőn bejelentették, hogy a madridi befektetőcsoport többségi részesedést vásárolt a csapatban. A lépést azzal indokolták, hogy a csoportot "stratégiailag meg szeretnék erősíteni" vele.

A Thesan Capital, áll a közleményben, "a következő évekre átveszi a Hispania Racing menedzselését, de megtartja az istálló jelenlegi személyzetét és igazgatóit, akik a legnagyobb értékei közé tartoznak, s az eljövendő szezonok során igyekezni fog megragadni minden lehetőséget a csapat teljesítményének optimalizálására és javítására. Emellett folyamatosan egyre spanyolabb karakterrel ruházza majd fel az alakulatot, hosszú távon is Spanyolországban rendezkedve be."

Ennek ellenére az elmúlt hetekben egyre nagyobb lendülettel keringett a paddockban az a híresztelés, hogy az istállót eddig irányító Colin Kolles távozik, és akár a Williams új csapatfőnöke is lehet. Egyik lehetséges utódjaként a korábban a Williamsnél, a Hondánál és a Red Bullnál dolgozó mérnököt, Geoff Willist emlegették, aki jelenleg a Hispania technikai igazgatója.

A Forma-1 mezőnyéhez 2010-ben csatlakozó Hispaniánál rövid története során immár másodszor kerül sor tulajdonosváltásra. Az istálló eredetileg Campos Meta 1 néven indult volna a világbajnoki sorozatban, de az alapító Adrian Campos már a bemutatkozás előtt kiszállt a csapatból. A HRT eddigi legjobb eredménye Tonio Liuzzi 13. helye az idei Kanadai Nagydíjon.