Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzői sajnálják, hogy a vizes silverstone-i pályán nem körözhettek többet. Még az sem derült ki, hogy az új hátsó szárny előrelépést jelent-e.

Vegyes érzésekkel zárták a Brit Nagydíj első napját a McLaren versenyzői: bár Lewis Hamilton és Jenson Button bosszankodott az eső miatt, mégsem telt teljesen haszontalanul számukra a pénteki két edzés, hiszen számos új alkatrészt kipróbáltak az autón.

A két héttel ezelőtti, csalódást keltő Európa Nagydíj után mindkét pilóta az autó fejlesztését sürgette, Lewis Hamilton elsősorban a leszorítóerő hiányára panaszkodott. A McLaren a problémát egy új hátsó szárny bevetésével próbálta megoldani, az esős körülmények miatt azonban ennek működését sem tanulmányozhatták megfelelően .

"Annak ellenére, hogy kevés időt töltöttünk ma a pályán, elég biztató a helyzet" - nyilatkozta Hamilton, aki délután Felipe Massa mögött majdnem másfél másodperccel lemaradva a 4. legjobb időt érte el. "Teszteltünk pár dolgot, és jó érzéseim vannak az autónkkal kapcsolatban. Úgy éreztem, az új hátsó szárny is elég jól működik, de még nem döntöttük el, hogy holnap és a vasárnapi futamon használjuk-e."

Forrás: AFP



Hamiltonnak a délutáni edzés után a sportfelügyelők előtt kellett megjelennie, ugyanis Mark Webberhez hasonlóan vizes pályán aktiválta az állítható hátsó szárnyat, ami a szabályok szerint tilos. A brit büntetés nélkül megúszta az esetet, mint elmondta, csak tisztázták a szabályokat a megbeszélésen.

"Arra számítottunk, hogy sok kört tudunk futni délután" - nyilatkozta csalódottan az 5. legjobb időt elérő Jenson Button, mert a délutáni gyakorláson a csapat egyik versenyzője sem teljesített 6 körnél többet - a mezőnyből csak Sebastian Vettel töltött ennél kevesebb időt a pályán. "Nem tudtunk mindent kiértékelni. Remélhetőleg a következő napokban nem esik az eső, így tisztább képet kaphatunk a szabályváltozások hatásairól" - mondta , majd ő is hozzátette, hogy az új hátsó szárny teljesítményét még nem lehet megítélni.